pondelok 20. júla 2015

Losos s bazalkou a sladkými zemiakmi


Suroviny:
  • 1/3 lososa;
  • 15 ks cherry paradajky;
  • olivový olej;
  • 7 strúčikov cesnaku;
  • bazalka;
  • 1/2 citrónu;
  • 1 lyžička soli;
  • 1 lyžička čierne korenie.
Na zemiaky:
  • 2 vačšie sladké zemiaky;
  • olivový olej;
  • 1/2 lyžičky cesnakového prášku;
  • 1/2 lyžičky petržlenu;
  • 1/2 lyžičky soli;
  • 1/2 lyžičky čierne korenie.
Postup:
  1. Pripravíme si dve misky na zapekanie. Do jednej vložíme na spodok polovicu bazalky. Na ňu položíme lososa, okoreníme a polejeme olejom. Pridáme paradajky, cesnak, zvyšnú bazalku a šťavu z citrónu.
  2. Neolúpané zemiaky očistíme pomocou kefky a nakrájame na štiepky. Dáme do zapekacej misky, okoreníme a polejeme olejom. Premiešame.
  3. Rúru predhrejeme na 200 °C (400 °F). Zapekaciu misku s lososom zakryjeme alobalom. Zemiaky pečieme cca 35 minút, rybu stačí 25 minút.

0 comments:

Zverejnenie komentára

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...