Suroviny:
- 1/3 lososa;
- 15 ks cherry paradajky;
- olivový olej;
- 7 strúčikov cesnaku;
- bazalka;
- 1/2 citrónu;
- 1 lyžička soli;
- 1 lyžička čierne korenie.
Na zemiaky:
- 2 vačšie sladké zemiaky;
- olivový olej;
- 1/2 lyžičky cesnakového prášku;
- 1/2 lyžičky petržlenu;
- 1/2 lyžičky soli;
- 1/2 lyžičky čierne korenie.
Postup:
- Pripravíme si dve misky na zapekanie. Do jednej vložíme na spodok polovicu bazalky. Na ňu položíme lososa, okoreníme a polejeme olejom. Pridáme paradajky, cesnak, zvyšnú bazalku a šťavu z citrónu.
- Neolúpané zemiaky očistíme pomocou kefky a nakrájame na štiepky. Dáme do zapekacej misky, okoreníme a polejeme olejom. Premiešame.
- Rúru predhrejeme na 200 °C (400 °F). Zapekaciu misku s lososom zakryjeme alobalom. Zemiaky pečieme cca 35 minút, rybu stačí 25 minút.
0 comments:
Zverejnenie komentára