pondelok 27. júla 2015

Hrášková polievka s krupicovými haluškami


Suroviny:
  • 2 mrkvy;
  • 1/2 kalerábu;
  • 2 stonky zeleru;
  • 2 hrste hrach;
  • 2 hrste zelená fazuľa;
  • čerstvý petržlen;
  • soľ;
  • čierne korenie;
Na halušky:
  • 1 vajce;
  • 4 lyžice krupice;
  • 1 lyžica maslo.
Postup:
  1. Mrkvu, zelerové stonky a kaleráb nakrájame a opražíme na oleji.
  2. Zalejeme 2l vriacej vody, osolíme a okoreníme. Povaríme cca 10 minút.
  3. Pridáme hrášok a zelenú fazuľu a varíme ďalších 5 minút.
  4. V miske dohladka vymiešame suroviny na halušky. Lyžicou oddeľujeme z cestíčka kúsky do vriacej polievky. Keď vyplávajú na povrch, sú hotové. Podávame s čerstvým petržlenom.

0 comments:

Zverejnenie komentára

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...