Suroviny:
- 2 mrkvy;
- 1/2 kalerábu;
- 2 stonky zeleru;
- 2 hrste hrach;
- 2 hrste zelená fazuľa;
- čerstvý petržlen;
- soľ;
- čierne korenie;
Na halušky:
- 1 vajce;
- 4 lyžice krupice;
- 1 lyžica maslo.
Postup:
- Mrkvu, zelerové stonky a kaleráb nakrájame a opražíme na oleji.
- Zalejeme 2l vriacej vody, osolíme a okoreníme. Povaríme cca 10 minút.
- Pridáme hrášok a zelenú fazuľu a varíme ďalších 5 minút.
- V miske dohladka vymiešame suroviny na halušky. Lyžicou oddeľujeme z cestíčka kúsky do vriacej polievky. Keď vyplávajú na povrch, sú hotové. Podávame s čerstvým petržlenom.
0 comments:
Zverejnenie komentára