pondelok 15. septembra 2014

Cesnaková polievka


Suroviny:
  • 4 zemiaky;
  • 10 strúčikov cesnaku;
  • kurací vývar, 1,2 l;
  • 1 lyžička majoránky;
  • 2 bobkové listy;
  • 1 lyžica oleja;
  • 3/4 lyžice soli;
  • čierne korenie;
  • 5 ks toastového chleba;
  • strúhaný syr.
Postup:
  1. Na oleji osmažíme na kocky nakrájané zemiaky. Pridáme plátky cesnaku a krátko orestujeme.
  2. Zemiaky s cesnakom premiestnime do elektrického hrnca na pomalé varenie (CrockPot) a zelejeme vývarom. Pridáme bobkový list, majoránku, soľ a čierne korenie a necháme variť na vyššej teplote cca 2 hodiny.
  3. V panvici na oleji osmažíme na kocky nakrájaný toastový chlieb do zlata (cca 10 minút). 
  4. Polievku podávame so strúhaným syrom a osmaženými krutónmi.

0 comments:

Zverejnenie komentára

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...