Suroviny:
- 4 zemiaky;
- 10 strúčikov cesnaku;
- kurací vývar, 1,2 l;
- 1 lyžička majoránky;
- 2 bobkové listy;
- 1 lyžica oleja;
- 3/4 lyžice soli;
- čierne korenie;
- 5 ks toastového chleba;
- strúhaný syr.
Postup:
- Na oleji osmažíme na kocky nakrájané zemiaky. Pridáme plátky cesnaku a krátko orestujeme.
- Zemiaky s cesnakom premiestnime do elektrického hrnca na pomalé varenie (CrockPot) a zelejeme vývarom. Pridáme bobkový list, majoránku, soľ a čierne korenie a necháme variť na vyššej teplote cca 2 hodiny.
- V panvici na oleji osmažíme na kocky nakrájaný toastový chlieb do zlata (cca 10 minút).
- Polievku podávame so strúhaným syrom a osmaženými krutónmi.
0 comments:
Zverejnenie komentára