sobota 20. septembra 2014

Citrónovo-šošovicová polievka s mangoldom


Suroviny:
  • 1 veľká cibuľa;
  • 1 1/2 pohára hnedej šošovice;
  • 5 pohárov kuracieho vývaru;
  • 4 stredne veľké zemiaky;
  • listy mangoldu;
  • soľ a čierne korenie;
  • šťava z 1 alebo viacej citrónov.
Postup:
  1. Na olivovom oleji opražíme nakrájanú cibuľu do zlata.
  2. Pridáme šošovicu a vývar. Povaríme 5 minút, potom pridáme na kocky nakrájané zemiaky a na pásiky nakrájané listy mangoldu. 
  3. Osolíme a okoreníme. Povaríme ďalších cca 15 minút. 
  4. Podávame s citrónovou šťavou. Ako prílohu podávame napr. bagetu s cesnakovým maslom.

0 comments:

Zverejnenie komentára

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...