pondelok 15. septembra 2014

Jahodový džem


Suroviny (na 5 fliaš):
  • 2 košíčky jahod, 1280 gr.
  • 1/4 hmotnosti ovocia cukru, 320 gr.;
  • 1 lyžica citrónovej šťavy;
  • 2 lyžice pektínu.
Postup:
  1. Fľaše na džem dokladne umyjeme vodou so saponátom a opláchneme.
  2. Jahody očistíme, nakrájame a následne podusíme.
  3. Vo veľkom hrnci necháme zovrieť vodu. Ponoríme do nej fľaše na džem a necháme postáť.
  4. Do menšieho hrnca dáme teplú (nie vriacu) vodu a dáme do nej viečka na fľaše.
  5. Do teflonového hrnca dáme jahody spolu s 2 lyžicami pektínu a citrónom a za stáleho miešania necháme zovrieť. Pridáme cukor a povaríme cca 1 minútu od zovretia. Odoberieme penu zvrchu.
  6. Fľaše postupne po jednej vyberieme z hrnca, naplníme džemom, utrieme vrch fľaše, uzavrieme viečkom a vložíme naspať do vody. Necháme cca 10 minút vo vode vrieť. Odstavíme plameň a necháme cca 5 minút postáť. 
  7. Vyberieme z vody a necháme cca 24 hodín na temnom mieste. Viečka by po stlačení nemali kliknúť. 
  8. Skladujeme na temnom a chladnom mieste.

0 comments:

Zverejnenie komentára

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...