streda 24. októbra 2012

Kurča na pive so šampiňónmi


Ingrediencie (4-6 porcií):

  • 1 celé kurča,
  • 250 ml svetlého piva,
  • 1 PL masla,
  • 5 šampiňónov,
  • 2 šalotky,
  • 1 l kuracieho vývaru,
  • 200 ml smotany,
  • ½ citrónu,
  • olej, soľ, čierne korenie,
  • petržlenová vňať na ozdobu.


Postup:

  1. Kurča rozporcujeme, chrbtovú časť a rebrá odoberieme a môžme ich neskôr použiť napr. na prípravu polievky.
  2. V hrnci rozpálime olej a na ňom opečieme kúsky kuraťa dohneda. Šalotku nakrájame najemno a pridáme ju do hrnca. Zalejeme pivom a necháme ho zvariť na polovicu. Potom kurča zalejeme do polovice vývarom, priklopíme a dusíme asi 30 minút. K dusenému kuraťu prilejeme smotanu a 1 minútu povaríme.
  3. Medzitým šampiňóny nakrájame na plátky, pokvapkáme citrónovou šťavou, pridáme čierne korenie a premiešame. V hrnci rozpálime maslo a pripravené šampiňóny na ňom krátko orestujeme.
  4. Kúsky kurčaťa vyberieme z hrnca na misku. Do hrnca so šampiňónmi precedíme cez jemný cedník omáčku, v ktorej sa varilo kurča. Zbytky v cedníku prepasírujeme. Omáčku premiešame, osolíme a dochutíme čiernym korením. Prelejeme ju cez kurča a posypeme nakrájanou petržlenovou vňaťou.


Zdroj:
POHLREICH, Zdeněk. Bravo, šéfe!: Zdeněk Pohlreich vaří mezinárodní kuchyni. Vyd. 1. Praha: Ikar, 2009.

0 comments:

Zverejnenie komentára

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...