Ingrediencie (4-6 porcií):
- 1 celé kurča,
- 250 ml svetlého piva,
- 1 PL masla,
- 5 šampiňónov,
- 2 šalotky,
- 1 l kuracieho vývaru,
- 200 ml smotany,
- ½ citrónu,
- olej, soľ, čierne korenie,
- petržlenová vňať na ozdobu.
Postup:
- Kurča rozporcujeme, chrbtovú časť a rebrá odoberieme a môžme ich neskôr použiť napr. na prípravu polievky.
- V hrnci rozpálime olej a na ňom opečieme kúsky kuraťa dohneda. Šalotku nakrájame najemno a pridáme ju do hrnca. Zalejeme pivom a necháme ho zvariť na polovicu. Potom kurča zalejeme do polovice vývarom, priklopíme a dusíme asi 30 minút. K dusenému kuraťu prilejeme smotanu a 1 minútu povaríme.
- Medzitým šampiňóny nakrájame na plátky, pokvapkáme citrónovou šťavou, pridáme čierne korenie a premiešame. V hrnci rozpálime maslo a pripravené šampiňóny na ňom krátko orestujeme.
- Kúsky kurčaťa vyberieme z hrnca na misku. Do hrnca so šampiňónmi precedíme cez jemný cedník omáčku, v ktorej sa varilo kurča. Zbytky v cedníku prepasírujeme. Omáčku premiešame, osolíme a dochutíme čiernym korením. Prelejeme ju cez kurča a posypeme nakrájanou petržlenovou vňaťou.
Zdroj:
POHLREICH, Zdeněk. Bravo, šéfe!: Zdeněk
Pohlreich vaří mezinárodní kuchyni. Vyd. 1. Praha: Ikar, 2009.
0 comments:
Zverejnenie komentára