utorok 23. októbra 2012

Boršč

Ingrediencie:

  • hovädzie zadné (i s kosťou), 300 g;
  • 1 stredne veľká červená repa;
  • 3 stredne veľké mrkvy;
  • 3 stonky zeleru;
  • 3 zemiaky;
  • 1 stredne veľká cibuľa;
  • 1 paradajkový pretlak;
  • 1/3 hlávky červenej kapusty;
  • 3 strúčiky cesnaku;
  • kyslá smotana alebo hustý biely jogurt;
  • 1 lyžica olivového oleja;
  • 2 litre slepačieho vývaru;
  • Bazalka;
  • soľ a čierne korenie.

Postup:

  1. hovädzie mäso nakrájané na kocočky sprudka osmažíme na oleji.
  2. Pridáme na kolieska nakrájanú mrkvu, cibuľu a zeler. Podusíme.
  3. Zalejeme s vývarom (alebo vodou do ktorej pridáme bujón), pridáme cesnak, pretlak, bazalku, osolíme a opopríme. Povaríme až mäso zmäkne (cca 30 minút - 1 hodinu). 
  4. Zemiaky a repu si ošúpeme a nakrájame na kocočky. Pridáme do vývaru (potrebujú cca 15 minút na uvarenie).
  5. Po ďalších 5 minútach pridáme na pásiky nakrájanú kapustu.
  6. Podávame s lyžicou kyslej smotany, či jogurtu.



0 comments:

Zverejnenie komentára

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...