Ingrediencie:
- hovädzie zadné (i s kosťou), 300 g;
- 1 stredne veľká červená repa;
- 3 stredne veľké mrkvy;
- 3 stonky zeleru;
- 3 zemiaky;
- 1 stredne veľká cibuľa;
- 1 paradajkový pretlak;
- 1/3 hlávky červenej kapusty;
- 3 strúčiky cesnaku;
- kyslá smotana alebo hustý biely jogurt;
- 1 lyžica olivového oleja;
- 2 litre slepačieho vývaru;
- Bazalka;
- soľ a čierne korenie.
Postup:
- hovädzie mäso nakrájané na kocočky sprudka osmažíme na oleji.
- Pridáme na kolieska nakrájanú mrkvu, cibuľu a zeler. Podusíme.
- Zalejeme s vývarom (alebo vodou do ktorej pridáme bujón), pridáme cesnak, pretlak, bazalku, osolíme a opopríme. Povaríme až mäso zmäkne (cca 30 minút - 1 hodinu).
- Zemiaky a repu si ošúpeme a nakrájame na kocočky. Pridáme do vývaru (potrebujú cca 15 minút na uvarenie).
- Po ďalších 5 minútach pridáme na pásiky nakrájanú kapustu.
- Podávame s lyžicou kyslej smotany, či jogurtu.
0 comments:
Zverejnenie komentára