Ingrediencie:
- 1 brokolica,
- 1 veľká cibuľa,
- maslo,
- bobkový list (3 lístky),
- čierne korenie (4 guličky),
- majoránka,
- vegeta,
- soľ,
- smotana na varenie (250 g),
- 1 zarovnaná PL polohrubej alebo hladkej múky,
- 2 krajce chleba na krutóny.
Postup:
- Cibuľu nakrájame nadrobno a osmažíme na masle. Pridáme očistenú a na ružičky nakrájanú brokolicu, chvíľku osmažíme s cibuľkou a okoreníme.
- Zalejeme vriacou vodou (cca 1 liter) a varíme max. 10 minút, aby bola brokolica pekne zelená, ale nie surová.
- Všetko okrem bobkových listov vymixujeme. Pridáme smotanu, v ktorej sme rozmiešali lyžicu múky. Potom zmes opäť necháme prevrieť, medzitým občas premiešame.
TIP: Podávame posypané krutónmi, ktoré
pripravíme nasledovne: 2 krajce chleba nakrájame na kocky, hrniec vymastíme
troškou oleja a chlebové kocky pomaly cca 15 minút opekáme v hrnci na
platni na slabom plameni.
0 comments:
Zverejnenie komentára