streda 24. októbra 2012

Ovsené lievance


Ingrediencie (pre 2 osoby, cca 8 ks):

  • 1 celé vajce a 2-3 bielky,
  • 70 g ovsených vločiek,
  • 100 ml polotučného mlieka,
  • mletá škorica,
  • sušené hrozienka,
  • 1 čl hnedého cukru,
  • javorový sirup.


Postup: 

  1. Vajíčka zmiešame s cukrom, vločkami, mliekom, škoricou a sušenými hrozienkami (tie sme predtým nechali chvíľu namočené vo vode, môžme ich rozkrájať na menšie kúsky). Pre chrumkavejšiu verziu necháme vločky celé.
  2. Zmes nalejeme na panvicu, určenú pre prípravu lievancov a smažíme nasucho dozlata. Polejeme javorovým sirupom alebo môžme zdobiť napríklad bielym jogurtom a čerstvým ovocím.



Zdroj: upravené podľa
LAMSCHOVÁ, Petra a Petr HAVLÍČEK. Jídlo jako životní styl, aneb, 100 otázek, odpovědí a receptů. 1. vyd. Praha: Mladá fronta, 2010.

0 comments:

Zverejnenie komentára

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...