Ingrediencie (pre 2 osoby, cca 8 ks):
- 1 celé vajce a 2-3 bielky,
- 70 g ovsených vločiek,
- 100 ml polotučného mlieka,
- mletá škorica,
- sušené hrozienka,
- 1 čl hnedého cukru,
- javorový sirup.
Postup:
- Vajíčka zmiešame s cukrom, vločkami, mliekom, škoricou a sušenými hrozienkami (tie sme predtým nechali chvíľu namočené vo vode, môžme ich rozkrájať na menšie kúsky). Pre chrumkavejšiu verziu necháme vločky celé.
- Zmes nalejeme na panvicu, určenú pre prípravu lievancov a smažíme nasucho dozlata. Polejeme javorovým sirupom alebo môžme zdobiť napríklad bielym jogurtom a čerstvým ovocím.
Zdroj:
upravené podľa
LAMSCHOVÁ, Petra a Petr HAVLÍČEK. Jídlo
jako životní styl, aneb, 100 otázek, odpovědí a receptů. 1. vyd. Praha: Mladá fronta, 2010.
0 comments:
Zverejnenie komentára