nedeľa 28. októbra 2012

Kuracie Hakka cestoviny


Ingrediencie (pre 6 porcií):

  • kuracie prsia (300 g),
  • 3 PL olivový olej,
  • 1 PL drveného cesnaku,
  • 1 PL drveného zázvoru,
  • 1 cibuľa,
  • 1 veľká mrkva,
  • 1 a 1/2 pohára krájanej kapusty,
  • 1 zelená paprika,
  • čínske dlhé vlasové vaječné cestoviny (500 g),
  • 3 vajcia,
  • 1/2 čl čierne korenie,
  • 2 PL sójovej omáčky,
  • 1 PL bieleho octu,
  • červená čili omáčka (Sambal),
  • 2 ks jarnej cibuľky na posyp.

Postup:

  1. Vo woku na rozpálenom oleji orestujeme cesnak so zázvorom pol minúty.
  2. Pridáme na veľmi malé kúsky nakrájané kuracie prsia a smažíme, až sú hotové.
  3. Prisypeme nakrájanú cibuľu a pražíme ďalších 30 sekúnd.
  4. Mrkvu nakrájame na veľkosť zápaliek a pridáme k cibuli spolu s kapustou a paprikou nakrájanou na prúžky. Dobre premiešame a varíme ešte minútu.
  5. Zeleninu nahrnieme na jednu stranu woku, na druhej stranu vylejeme vajcia a miešame až sa uvaria. Okoreníme a rozmiešame so zeleninou.
  6. Medzitým uvaríme cestoviny podľa pokynov na balení a polejeme ich 1 lyžicou oleja. Potom ich vsypeme k zelenine, prilejeme biely ocot, sójovú a čili omáčku. Dobre premiešame.
  7. Posypeme nadrobno nakrájanou jarnou cibuľkou a podávame.

0 comments:

Zverejnenie komentára

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...