pondelok 1. októbra 2012

Zemiaky po arabsky


Ingrediencie (pre 4 osoby):

  • 5-6 väčších zemiakov (700 g),
  • 1 väčší pór alebo cibuľa (220 g),
  • cícer z konzervy  (220 g),
  • paradajkové pyré (240 g),
  • 2 strúčiky cesnaku,
  • 6 PL olivového oleja,
  • petržlen,
  • ¼ čl štipľavej papriky, 1 čl mletej rasce,
  • biely jogurt.
Arašidová omáčka:
  • 2 PL arašidového masla,
  • 2 PL citrónovej šťavy,
  • zeleninový vývar (100 ml).


Postup:

  1. Zemiaky nakrájame na 1-2 cm kocky a predvaríme ich 5 minút v osolenej vode.
  2. Do woku dáme 2 PL oleja. Zemiaky 3 minúty opekáme za stáleho miešania. Prilejeme 4 PL oleja a pridáme pór (nakrájaný na ½ cm kolieska) a cesnak. Miešame 2 minúty.
  3. Okoreníme, osolíme, vmiešame cícer, omáčku, paradajkové pyré a necháme 3 minúty dôjsť. Pridáme petržlen a podávame s bielym jogurtom.

Energia: 103 kcal/100 g


Zdroj: upravené podľa
ILLIES, Angelika a kol. Wok rýchlo, zdravo a chutne. Bratislava: Viktoria Print, 2002.

0 comments:

Zverejnenie komentára

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...