Ingrediencie (pre 4 osoby):
- 5-6 väčších zemiakov (700 g),
- 1 väčší pór alebo cibuľa (220 g),
- cícer z konzervy (220 g),
- paradajkové pyré (240 g),
- 2 strúčiky cesnaku,
- 6 PL olivového oleja,
- petržlen,
- ¼ čl štipľavej papriky, 1 čl mletej rasce,
- biely jogurt.
- 2 PL arašidového masla,
- 2 PL citrónovej šťavy,
- zeleninový vývar (100 ml).
Postup:
- Zemiaky nakrájame na 1-2 cm kocky a predvaríme ich 5 minút v osolenej vode.
- Do woku dáme 2 PL oleja. Zemiaky 3 minúty opekáme za stáleho miešania. Prilejeme 4 PL oleja a pridáme pór (nakrájaný na ½ cm kolieska) a cesnak. Miešame 2 minúty.
- Okoreníme, osolíme, vmiešame cícer, omáčku, paradajkové pyré a necháme 3 minúty dôjsť. Pridáme petržlen a podávame s bielym jogurtom.
Energia: 103 kcal/100 g
Zdroj: upravené podľa
ILLIES, Angelika a kol. Wok rýchlo, zdravo a
chutne. Bratislava: Viktoria Print, 2002.
0 comments:
Zverejnenie komentára