nedeľa 13. septembra 2015

Enchiladas so zeleninovou omáčkou


Suroviny:
  • 4 celozrnné tortily;
  • drvené paradajky, 400 ml;
  • 2 strúčiky cesnaku;
  • 1 čili paprička;
  • šťava z 1/2 citróna;
  • 1 zelená paprika nadrobno nakrájaná;
  • 1 veľká cibuľa nadrobno nakrájaná;
  • čerstvý koriander nakrájaný nadrobno;
  • soľ;
  • olivový olej;
  • kuracie mäso, 500 gr.;
  • mleté farebné korenie;
  • zelenina do plnky s kuracím mäsom, napr.: kukurica, čierna fazuľa;
  • ďalšie možné náplne: avokádo, varené zemiaky s krémovým syrom, atď.
Postup:
  1. Najprv si pripravíme omáčku. Na oleji osmažíme 1/2 cibule, cesnak, čili papričku a papriku. Pridáme drvené paradajky a povaríme cca 5 minút. Osolíme, pridáme nakrájaný koriander a citrónovú šťavu.
  2. V ďalšom hrnci pri pripravíme náplň do tortíl. Na oleji osmažíme zvyšnú cibuľu s kuracím mäsom a okoreníme. Pridáme kukuricu a fazuľu.
  3. Tortily naplníme s pripravenými zmesami: kuracou a zemiakovou. Zrolujeme a dáme na pekáč. Polejeme s paradajkovou omáčkou a dáme na cca 15 minút zapiecť.

0 comments:

Zverejnenie komentára

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...