Suroviny:
- 4 celozrnné tortily;
- drvené paradajky, 400 ml;
- 2 strúčiky cesnaku;
- 1 čili paprička;
- šťava z 1/2 citróna;
- 1 zelená paprika nadrobno nakrájaná;
- 1 veľká cibuľa nadrobno nakrájaná;
- čerstvý koriander nakrájaný nadrobno;
- soľ;
- olivový olej;
- kuracie mäso, 500 gr.;
- mleté farebné korenie;
- zelenina do plnky s kuracím mäsom, napr.: kukurica, čierna fazuľa;
- ďalšie možné náplne: avokádo, varené zemiaky s krémovým syrom, atď.
Postup:
- Najprv si pripravíme omáčku. Na oleji osmažíme 1/2 cibule, cesnak, čili papričku a papriku. Pridáme drvené paradajky a povaríme cca 5 minút. Osolíme, pridáme nakrájaný koriander a citrónovú šťavu.
- V ďalšom hrnci pri pripravíme náplň do tortíl. Na oleji osmažíme zvyšnú cibuľu s kuracím mäsom a okoreníme. Pridáme kukuricu a fazuľu.
- Tortily naplníme s pripravenými zmesami: kuracou a zemiakovou. Zrolujeme a dáme na pekáč. Polejeme s paradajkovou omáčkou a dáme na cca 15 minút zapiecť.
0 comments:
Zverejnenie komentára