sobota 26. septembra 2015

Banánové mafiny


Suroviny:
  • 1 veľké vajce;
  • 4 veľké zrelé banány;
  • 2/3 pohára masla;
  • 2 poháre múky;
  • 1/2 pohára cukru;
  • 1 kopcovitá lyžička prášku na pečenie;
  • 1 kopcovitá lyžička sódy bikarbóny;
  • 1/2 lyžičky soli;
  • 1 kopcovitá lyžička škorice;
Na posyp:
  • 2 lyžice maslo;
  • 2 lyžice cukor;
  • 1 lyžica múky;
  • 1/3 pohára ovsených vločiek;
Postup:
  1. V jednej miske roztlačíme banány na kašu. Pridáme rozpustené maslo a vajce.
  2. V druhej miske zmiešame múku, cukor, prášok na pečenie, sódu bikarbónu, soľ a škoricu. Pridáme do zmesi v prvej miske.
  3. Rúru predhrejeme na 200 °C (400 °F). 
  4. V treťej miske rozmiešame najprv rozpustené maslo s múkou a cukrom. Potom pridáme ovsené vločky.
  5. Do pripraveného vymasteného plechu na mafiny naberieme pripravenú zmes. Posypeme zmesou s ovsenými vločkami.
  6. Pečieme cca 22 minút.

0 comments:

Zverejnenie komentára

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...