Suroviny:
- 1 veľké vajce;
- 4 veľké zrelé banány;
- 2/3 pohára masla;
- 2 poháre múky;
- 1/2 pohára cukru;
- 1 kopcovitá lyžička prášku na pečenie;
- 1 kopcovitá lyžička sódy bikarbóny;
- 1/2 lyžičky soli;
- 1 kopcovitá lyžička škorice;
Na posyp:
- 2 lyžice maslo;
- 2 lyžice cukor;
- 1 lyžica múky;
- 1/3 pohára ovsených vločiek;
Postup:
- V jednej miske roztlačíme banány na kašu. Pridáme rozpustené maslo a vajce.
- V druhej miske zmiešame múku, cukor, prášok na pečenie, sódu bikarbónu, soľ a škoricu. Pridáme do zmesi v prvej miske.
- Rúru predhrejeme na 200 °C (400 °F).
- V treťej miske rozmiešame najprv rozpustené maslo s múkou a cukrom. Potom pridáme ovsené vločky.
- Do pripraveného vymasteného plechu na mafiny naberieme pripravenú zmes. Posypeme zmesou s ovsenými vločkami.
- Pečieme cca 22 minút.
0 comments:
Zverejnenie komentára