Suroviny (na 7 fliaš):
- 4 krabičky broskýň, 7,2 kg (16 libier);
- šťava z 2 citrónov;
- cukor, 1,4 kg (3 libry);
- 1 balíček pektínu.
Postup:
- Broskyňe dáme do veľkého hrnca a zalejeme vriacou vodou. Necháme povariť 4 minúty, potom odstavíme a necháme ešte trochu vychladnúť.
- Z broskýň ošúpeme kožu a vyberieme z nich jadro. Dáme do hrnca a roztlačíme na kašu.
- Povaríme cca 30 minút, potom pridáme cukor a pektín. Varíme ďalších 10 - 15 minút.
- Naplníme do fliaš až po samý vrch. Zakryjeme viečkom, necháme vychladnúť.
- Skladujeme na tmavom a chladnom mieste.
0 comments:
Zverejnenie komentára