sobota 12. septembra 2015

Broskyňový džem


Suroviny (na 7 fliaš):
  • 4 krabičky broskýň, 7,2 kg (16 libier);
  • šťava z 2 citrónov;
  • cukor, 1,4 kg (3 libry);
  • 1 balíček pektínu.
Postup:
  1. Broskyňe dáme do veľkého hrnca a zalejeme vriacou vodou. Necháme povariť 4 minúty, potom odstavíme a necháme ešte trochu vychladnúť.
  2. Z broskýň ošúpeme kožu a vyberieme z nich jadro. Dáme do hrnca a roztlačíme na kašu.
  3. Povaríme cca 30 minút, potom pridáme cukor a pektín. Varíme ďalších 10 - 15 minút.
  4. Naplníme do fliaš až po samý vrch. Zakryjeme viečkom, necháme vychladnúť.
  5. Skladujeme na tmavom a chladnom mieste.  

0 comments:

Zverejnenie komentára

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...