Suroviny:
- 6 vajec;
- práškový cukor, 160 gr.;
- múka, 100 gr.;
- 1/2 prášku do pečiva;
- 1 lyžica kakaa;
- 1 lyžica vlažnej vody;
Plnka:
- 4 vajcia;
- kryštálový cukor, 200 gr.;
- 1 vanilkový cukor;
- 3 lyžice kakaa;
- 1 maslo, 200 gr.;
Poleva:
- čokoláda, 50 gr.;
- maslo, 10 gr.;
- Vaječné bielka vymiešame na sneh.
- Žĺtka vymiešame spolu s cukrom a lyžicou vody. Pridáme preosiate kakao.
- Múku premiešame s práškom. Do misky so žĺtkom pridáme sneh a k tomu pridáme múku, pomaly premiešame.
- Vylejeme na plech vyložený papierom. Pečieme pri teplote 180 °C (360 °F) cca 20-30 minút (až okraje trochu spadnú). Po upečení necháme vychladnúť. Otočíme a dáme dolu papier. Prekrojíme po dĺžke napoly.
- Vymiešame suroviny na plnku (okrem masla) s metličkou nad parou až začne hustnúť. Necháme trochu vychladnúť. Pridáme maslo nakrájané na tenké plátky a rozmiešame. Keby bola plnka riedka, može sa ešte schladiť v chladničke. Natrieme na jednu polovicu časť plnky. Prikryjeme druhou polovicou a natrieme zvrchu a zo strán.
- Polevu pripravíme tiež nad parou. Naberieme na lyžicu a nakvapkáme na tortu.
0 comments:
Zverejnenie komentára