pondelok 20. apríla 2015

Čokoládová torta


Suroviny:
  • 6 vajec;
  • práškový cukor, 160 gr.;
  • múka, 100 gr.;
  • 1/2 prášku do pečiva;
  • 1 lyžica kakaa;
  • 1 lyžica vlažnej vody;
Plnka:
  • 4 vajcia;
  • kryštálový cukor, 200 gr.;
  • 1 vanilkový cukor;
  • 3 lyžice kakaa;
  • 1 maslo, 200 gr.;
Poleva:
  • čokoláda, 50 gr.;
  • maslo, 10 gr.;
Postup:
  1. Vaječné bielka vymiešame na sneh. 
  2. Žĺtka vymiešame spolu s cukrom a lyžicou vody. Pridáme preosiate kakao. 
  3. Múku premiešame s práškom. Do misky so žĺtkom pridáme sneh a k tomu pridáme múku, pomaly premiešame. 
  4. Vylejeme na plech vyložený papierom. Pečieme pri teplote 180 °C (360 °F) cca 20-30 minút (až okraje trochu spadnú). Po upečení necháme vychladnúť. Otočíme a dáme dolu papier. Prekrojíme po dĺžke napoly.
  5. Vymiešame suroviny na plnku (okrem masla) s metličkou nad parou až začne hustnúť. Necháme trochu vychladnúť. Pridáme maslo nakrájané na tenké plátky a rozmiešame. Keby bola plnka riedka, može sa ešte schladiť v chladničke. Natrieme na jednu polovicu časť plnky. Prikryjeme druhou polovicou a natrieme zvrchu a zo strán. 
  6. Polevu pripravíme tiež nad parou. Naberieme na lyžicu a nakvapkáme na tortu. 

0 comments:

Zverejnenie komentára

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...