nedeľa 10. mája 2015

Chlebíčky s plneným syrom


Suroviny:
  • bageta;
  • šalát;
  • uhorka;
  • vajíčko;
  • paprika;
  • paradajka;
  • olivy;
  • redkvička;
  • saláma;
Na nátierku:
  • maslo;
  • strúhaný čedar;
  • biely jogurt;
  • horčica;
  • petržlen;
Na plnený syr:
  • Blok mozarelly na pizzu, 500 gr.;
  • 16 trojuholníčkov taveného syru;
  • 1/4 cibule;
  • petržlen alebo zelená cibuľka;
  • nakladaná červená paprika.
Postup:
  1. Suroviny na nátierku zmiešame a natrieme na nakrájané kúsky bagety. 
  2. Pripravíme si plnený syr. Blok mozarelly rozdelíme na 3 časti (pre 3 rolky). Každú časť dáme do mikroténového sáčku a zauzlíme. V hrnci necháme zovrieť vodu, potom do nej vložíme sáčky uzlom nahor (aby doň nevošla voda). Zakryjeme a necháme 6 minút jemne vrieť.
  3. Vyberieme do napr. plechovej misky, sáčky po jednom rozuzlíme a syr vyberieme na dosku. Poutierame prebytočnú vodu a rozvaľkáme na obdĺžnik.
  4. Syr natrieme plnkou z taveného syru, cibule, petržlenu a červenej papriky. Kraj syru necháme voľný. Zrolujeme a zabalíme do alobalu. Dáme do chladničky. Pred podávaním dáme do mrazničky na 15 minút.
  5. Chlebíčky obložíme nakrájanou zeleninou, syrom a salámom. Podávame ako predjedlo. 

0 comments:

Zverejnenie komentára

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...