Suroviny:
- bageta;
- šalát;
- uhorka;
- vajíčko;
- paprika;
- paradajka;
- olivy;
- redkvička;
- saláma;
Na nátierku:
- maslo;
- strúhaný čedar;
- biely jogurt;
- horčica;
- petržlen;
Na plnený syr:
- Blok mozarelly na pizzu, 500 gr.;
- 16 trojuholníčkov taveného syru;
- 1/4 cibule;
- petržlen alebo zelená cibuľka;
- nakladaná červená paprika.
Postup:
- Suroviny na nátierku zmiešame a natrieme na nakrájané kúsky bagety.
- Pripravíme si plnený syr. Blok mozarelly rozdelíme na 3 časti (pre 3 rolky). Každú časť dáme do mikroténového sáčku a zauzlíme. V hrnci necháme zovrieť vodu, potom do nej vložíme sáčky uzlom nahor (aby doň nevošla voda). Zakryjeme a necháme 6 minút jemne vrieť.
- Vyberieme do napr. plechovej misky, sáčky po jednom rozuzlíme a syr vyberieme na dosku. Poutierame prebytočnú vodu a rozvaľkáme na obdĺžnik.
- Syr natrieme plnkou z taveného syru, cibule, petržlenu a červenej papriky. Kraj syru necháme voľný. Zrolujeme a zabalíme do alobalu. Dáme do chladničky. Pred podávaním dáme do mrazničky na 15 minút.
- Chlebíčky obložíme nakrájanou zeleninou, syrom a salámom. Podávame ako predjedlo.
0 comments:
Zverejnenie komentára