piatok 3. apríla 2015

Ježe


Suroviny:
  • 1 vajce;
  • 1 lyžica oleja;
  • práškový cukor, 250 gr.;
  • 2 lyžice medu;
  • mlieko, 200 ml;
  • 1 prášok do pečiva, 15 gr.;
  • hladká múka, 350 gr.;
Na polevu:
  • cukor, 240 gr.;
  • mlieko, 120 ml;
  • 3 lyžice kakaa;
  • maslo, 200 gr.;
  • strúhaný kokos.
Postup:
  1. Suroviny na cesto zmiešame a nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme cca 37 minút v rúre nahriatej na 180°C (350 °F).
  2. Suroviny na polevu (okrem kokosu) rozpustíme v miske nad parou z horúcej vody. Kakao pred pridaním preosejeme. 
  3. Upečené cesto necháme vychladnúť, potom opatrne odstránime papier. Nakrájame na malé obdĺžniky. Obalíme v pripravenej poleve a položíme na chvíľu na papier, aby oschli. Neskor obalíme i v kokose. Pri obaľovaní nechytáme vrchnú stranu koláčika, aby sa neušpinila.

0 comments:

Zverejnenie komentára

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...