piatok 3. apríla 2015

Šuhajdy


Suroviny (na 80 ks):
  • 1 kondenzované sladké mlieko;
  • hrozienka;
  • orechy;
  • sušené ovocie (papája, kora z citrónov a pomarančov, kandizované čerešne);
  • 1 1/2 lyžice rumu;
  • 1 1/2 lyžice pomarančovej šťavy;
Na polevu:
  • maslo, 480 gr.;
  • 10 lyžíc kakaa;
  • 5 lyžíc práškového cukru;
  • tmavá čokoláda, 370 gr.;
Postup:
  1. Konzervu kondenzovaného mlieka dáme do vriacej vody a necháme pomaly variť cca 1 hodinu, aby sa mlieko skaramelizovalo. 
  2. Po vychladení rozdelíme do dvoch misiek. Do jednej z nich pridáme rum a do druhej pomarančovú šťavu (na nealko šuhajdy).
  3. Sušené ovocie a orechy nakrájame nadrobno a spolu s hrozienkami primiešame do oboch misiek.
  4. V miske nad parou z horúcej vody rozpustíme zmes na polevu. 
  5. Každý košíček naplníme lyžicou čokoládovej polevy. Pripravíme si ich celý plech.
  6. Do každého košíčka pridáme 1/3 lyžice plnky z kondenzovaného mlieka.
  7. Nakoniec košíčky zalejeme čokoládovou polevou a ozdobíme kúskom sušeného ovocia alebo kúskom orechu.

0 comments:

Zverejnenie komentára

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...