Suroviny (na 80 ks):
- 1 kondenzované sladké mlieko;
- hrozienka;
- orechy;
- sušené ovocie (papája, kora z citrónov a pomarančov, kandizované čerešne);
- 1 1/2 lyžice rumu;
- 1 1/2 lyžice pomarančovej šťavy;
Na polevu:
- maslo, 480 gr.;
- 10 lyžíc kakaa;
- 5 lyžíc práškového cukru;
- tmavá čokoláda, 370 gr.;
Postup:
- Konzervu kondenzovaného mlieka dáme do vriacej vody a necháme pomaly variť cca 1 hodinu, aby sa mlieko skaramelizovalo.
- Po vychladení rozdelíme do dvoch misiek. Do jednej z nich pridáme rum a do druhej pomarančovú šťavu (na nealko šuhajdy).
- Sušené ovocie a orechy nakrájame nadrobno a spolu s hrozienkami primiešame do oboch misiek.
- V miske nad parou z horúcej vody rozpustíme zmes na polevu.
- Každý košíček naplníme lyžicou čokoládovej polevy. Pripravíme si ich celý plech.
- Do každého košíčka pridáme 1/3 lyžice plnky z kondenzovaného mlieka.
- Nakoniec košíčky zalejeme čokoládovou polevou a ozdobíme kúskom sušeného ovocia alebo kúskom orechu.
0 comments:
Zverejnenie komentára