Suroviny (na 15 ks):
- 1 1/2 pohára vody;
- 2 lyžice sušeného droždia;
- 4 lyžičky cukru;
- 5 1/2 pohára celozrnnej múky;
- 2 lyžičky morskej soli;
- 6 lyžíc bieleho jogurtu;
- 4 lyžice olivový olej;
- 4 lyžice masla a 4 strúčiky cesnaku na potretie.
Postup:
- Vodu ohrejeme v mikrovlnke cca 35 sekúnd. Pridáme droždie a cukor a necháme cca 10 minút postáť, až droždie začne peniť.
- Do misky robota dáme múku, soľ, jogurt a olej a necháme chvíľku miesiť.
- Pridáme vodu s droždím a nechát miesiť cca 5 minút.
- Do veľkej misky s vrchnákom dáme lyžicu oleja a premiestnime do nej cesto, ktoré v oleji obalíme. Zakryjeme, aby sa vrch nevysušil. Necháme 2 hodiny vykysnúť.
- Cesto rozdelíme na cca 15 kusov. Každý vyvaľkáme do tvaru trojuholníka a pomúčime, aby sa nelepil.
- Do úzkej rúry vložíme kameň na pečenie a predhrejeme na 260 °C (500 °F).
- Rúru opatrne otvoríme a kameň s mriežkou vysunieme z časti von. Preložíme naň 3 kusy naanu a necháme piecť 3 minúty. Po 3 minútach otočíme a pečieme ďalšie 3 minúty z druhej strany.
- Po vybratí z rúry potrieme naan cesnakovým maslom a osolíme.
0 comments:
Zverejnenie komentára