sobota 3. mája 2014

Cesnakový naan


Suroviny (na 15 ks):
  • 1 1/2 pohára vody;
  • 2 lyžice sušeného droždia;
  • 4 lyžičky cukru;
  • 5 1/2 pohára celozrnnej múky;
  • 2 lyžičky morskej soli;
  • 6 lyžíc bieleho jogurtu;
  • 4 lyžice olivový olej;
  • 4 lyžice masla a 4 strúčiky cesnaku na potretie.
Postup:
  1. Vodu ohrejeme v mikrovlnke cca 35 sekúnd. Pridáme droždie a cukor a necháme cca 10 minút postáť, až droždie začne peniť.
  2. Do misky robota dáme múku, soľ, jogurt a olej a necháme chvíľku miesiť.
  3. Pridáme vodu s droždím a nechát miesiť cca 5 minút.
  4. Do veľkej misky s vrchnákom dáme lyžicu oleja a premiestnime do nej cesto, ktoré v oleji obalíme. Zakryjeme, aby sa vrch nevysušil. Necháme 2 hodiny vykysnúť.
  5. Cesto rozdelíme na cca 15 kusov. Každý vyvaľkáme do tvaru trojuholníka a pomúčime, aby sa nelepil.
  6. Do úzkej rúry vložíme kameň na pečenie a predhrejeme na 260 °C (500 °F).
  7. Rúru opatrne otvoríme a kameň s mriežkou vysunieme z časti von. Preložíme naň 3 kusy naanu a necháme piecť 3  minúty. Po 3 minútach otočíme a pečieme ďalšie 3 minúty z druhej strany.
  8. Po vybratí z rúry potrieme naan cesnakovým maslom a osolíme.

0 comments:

Zverejnenie komentára

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...