sobota 3. mája 2014

Paneer Kadai


Suroviny:
  • 1 1/2 pohára syra paneer, 500 gr;
  • 3 zelené papriky;
  • 1 veľká cibuľa;
  • 1 lyžička čili prášku;
  • 1 lyžička soli;
  • 1 lyžica olivový olej;
  • 1/2 pohára 18% smotany;
    Na omáčku:
  • 6 strúčikov cesnaku;
  • 1 zelená čili paprička;
  • 1 lyžica mletého koriandru;
  • 1/2 lyžičky mletej rasce;
  • 1/2 lyžičky kurkumy;
  • 1 lyžička čili prášku;
  • 1 lyžička listov senovky gréckej;
  • 1 lyžička garam masala;
  • 1 paradajkové pyré;
  • 2 poháre teplej vody.
Postup:
  1. Syr paneer nakrájame na kocky. Papriky a cibuľu na prúžky alebo tiež kocky. Osolíme, posypeme s čili a polejeme olivovým olejom. Grilujeme v rúre 5 minút, potom otočíme a grilujeme ďalšich 5  minút z druhej strany.
  2. Na oleji osmažíme nadrobno nakrájaný cesnak 30 sekúnd. Pridáme zelenú čili papričku a smažíme ďalších 30 sekúnd. Prisypeme zmes korení a po 20 sekundách pridáme pyré a teplú vodu. Povaríme 10 minút. 
  3. Do paradajkovej omáčky pridáme ugrilovaný paneer s paprikami a cibuľou. Polejeme smotanou a zopár minút povaríme. Podávame napríklad s cesnakovým naanom.

0 comments:

Zverejnenie komentára

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...