Suroviny:
- 1 1/2 pohára syra paneer, 500 gr;
- 3 zelené papriky;
- 1 veľká cibuľa;
- 1 lyžička čili prášku;
- 1 lyžička soli;
- 1 lyžica olivový olej;
- 1/2 pohára 18% smotany;
- 6 strúčikov cesnaku;
- 1 zelená čili paprička;
- 1 lyžica mletého koriandru;
- 1/2 lyžičky mletej rasce;
- 1/2 lyžičky kurkumy;
- 1 lyžička čili prášku;
- 1 lyžička listov senovky gréckej;
- 1 lyžička garam masala;
- 1 paradajkové pyré;
- 2 poháre teplej vody.
Postup:
- Syr paneer nakrájame na kocky. Papriky a cibuľu na prúžky alebo tiež kocky. Osolíme, posypeme s čili a polejeme olivovým olejom. Grilujeme v rúre 5 minút, potom otočíme a grilujeme ďalšich 5 minút z druhej strany.
- Na oleji osmažíme nadrobno nakrájaný cesnak 30 sekúnd. Pridáme zelenú čili papričku a smažíme ďalších 30 sekúnd. Prisypeme zmes korení a po 20 sekundách pridáme pyré a teplú vodu. Povaríme 10 minút.
- Do paradajkovej omáčky pridáme ugrilovaný paneer s paprikami a cibuľou. Polejeme smotanou a zopár minút povaríme. Podávame napríklad s cesnakovým naanom.
0 comments:
Zverejnenie komentára