utorok 13. mája 2014

Vajíčkové kari


Suroviny:
  • 8 vajec;
  • 1 veľký zemiak;
  • zelená fazuľa;
  • 1 kopcovitá lyžica zmesi korenia na vajíčkové kari (alebo kari Madras);
  • 3 lyžice kokosového prášku;
  • 1/2 konzervy krájaných paradajok;
  • 1 cibuľa;
  • soľ;
  • 1 pohár vody.
Postup:
  1. Vajcia uvaríme vo vode natvrdo.
  2. Zeleninu (zemiak a fazuľu) očistíme a  nakrájame.
  3. V mištičke zmiešame korenie na vajíčkové kari s kokosovým práškom.
  4. Cibuľu nakrájame nadrobno a osmažíme na oleji spolu so soľou a zmesou korení.
  5. Pridáme krájané paradajky, zeleninu a vodu a pár minút povaríme, až je zelenina uvarená.
  6. Vajíčka očistíme a pridáme do kari.
  7. Namiesto vajíčok možeme použiť krevety alebo kurča, ktoré osmažíme spolu s cibuľou v kroku č.4.

0 comments:

Zverejnenie komentára

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...