Suroviny:
- 1/3 pohára semienok (napr. sezam, mak, fenikel, slnečnica, dyňa, ľan, chia, rasca, atď.);
- 1 3/4 lyžičiek droždie;
- 3 lyžice kukuričnej múky;
- 2/3 pohára celozrnnej múky;
- 2 lyžice ražnej múky;
- 1 2/3 pohára chlebovej múky;
- 3/4 lyžičky soli;
- 1 lyžica medu;
- 1 lyžica melasa;
- 3/4 pohára vody;
- 1 vajce rozmiešané s 1 lyžicou vody na potretie;
Postup:
- Semienka zalejeme s 1/3 pohára vriacej vody. Necháme postáť.
- Ostatné suroviny (okrem vajca) dáme do panvice pekárničky a necháme vymiesiť pomocou cyklu na cesto. Semienka pridáme približne po 10 minútach od začiatku cyklu.
- Keď je cesto hotové, vyberieme ho von z panvice a vytvarujeme na bochník. Necháme postáť na papieri na pečenie zakryté ešte hodinu, aby sa objem zdvojnásobil.
- Rúru predhrejeme na 200 °C (400 °F).
- Bochník potrieme vajcom a ozdobíme ovsenými vločkami. Pečieme cca 40 minút.
0 comments:
Zverejnenie komentára