nedeľa 17. januára 2016

7-zrnný chlieb


Suroviny:
  • 1/3 pohára semienok (napr. sezam, mak, fenikel, slnečnica, dyňa, ľan, chia, rasca, atď.);
  • 1 3/4 lyžičiek droždie;
  • 3 lyžice kukuričnej múky;
  • 2/3 pohára celozrnnej múky;
  • 2 lyžice ražnej múky;
  • 1 2/3 pohára chlebovej múky;
  • 3/4 lyžičky soli;
  • 1 lyžica medu;
  • 1 lyžica melasa;
  • 3/4 pohára vody;
  • 1 vajce rozmiešané s 1 lyžicou vody na potretie;
Postup:
  1. Semienka zalejeme s 1/3 pohára vriacej vody. Necháme postáť.
  2. Ostatné suroviny (okrem vajca) dáme do panvice pekárničky a necháme vymiesiť pomocou cyklu na cesto. Semienka pridáme približne po 10 minútach od začiatku cyklu.
  3. Keď je cesto hotové, vyberieme ho von z panvice a vytvarujeme na bochník. Necháme postáť na papieri na pečenie zakryté ešte hodinu, aby sa objem zdvojnásobil.
  4. Rúru predhrejeme na 200 °C (400 °F). 
  5. Bochník potrieme vajcom a ozdobíme ovsenými vločkami. Pečieme cca 40 minút.

0 comments:

Zverejnenie komentára

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...