piatok 8. septembra 2017

Banánový chlieb


Suroviny (na 2 chleby):
  • prezrelé banány, 2 kg;
  • hrsť vlašských orechov;
  • 4 poháre múky, 800 ml;
  • 2 lyžice prášku do pečiva;
  • 2 lyžičky sódy bikarbóny;
  • 2 lyžice mletej škorice;
  • 1 lyžička muškátový oriešok;
  • 2 lyžice mletého zázvoru;
  • 1 pohár cukru, 200 ml;
  • 1 1/3 pohára bieleho jogurtu;
  • 1 pohár oleja, 200 ml;
  • 4 vajcia;
  • 2 lyžičky vanilkovej esencie;
Postup:
  1. Pripravíme si 2 panvice na chlieb (11 x 21 cm), ktoré vymastíme (alebo vystelieme papierom na pečenie). Z banánov si odložíme 2 najmenej zrelé bokom. Pojdu navrch chlebov na ozdobu spolu s vlašskými orechmi. Rúru predhrejeme na 180 °C (360 °F).
  2. Banány roztlačíme na kašu. Dáme do misky robota spolu s ostatnými surovinami a necháme vypracovať. 
  3. Cesto nalejeme do pripravených panvíc. 2 odložené banány prekrojíme pozdĺžne a každý dáme osobitne navrch naplneného plechu na ozdobu. Posypeme orechami. Necháme piecť cca 1 1/2 hodiny, alebo až kým je upečené. 

0 comments:

Zverejnenie komentára

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...