Suroviny:
- košíček marhúľ;
- košíček čučoriedok;
Na cesto:
- múka, 500 gr.;
- rozpustené maslo, 100 gr.;
- 1/2 lyžičky soli;
- 1 vajce;
- 3 lyžice cukor;
- mlieko, 300 ml;
- 2 lyžičky sušeného droždia;
Posypka:
- 4 kopcovité lyžice múky;
- 4 lyžice cukru;
- 2 lyžice masla;
- Droždie necháme postáť v 100 ml vlažného mlieka s 1 lyžicou cukru.
- Medzitým si pripravíme cesto. Do misky robota dáme zvyšné mlieko a cukor. Pridáme múku, soľ, vajce a rozpustené maslo. Necháme vymiesiť i spolu s pripraveným kváskom z predchádzajúceho kroku.
- Cesto vyvaľkáme na hrúbku 0,5-1 cm. Položíme na vymastený vačší plech. Navrch naukladáme ovocie, namiesto marhúľ sa možu použiť aj slivky.
- V mištičke zmiešame suroviny na posypku a rovnomerne nasypeme navrch koláča.
- Pečieme pri teplote 200 °C (390 °F) cca 20 minút.
0 comments:
Zverejnenie komentára