utorok 4. augusta 2015

Marhuľovo-čučoriedkový koláč


Suroviny:
  • košíček marhúľ;
  • košíček čučoriedok;
Na cesto:
  • múka, 500 gr.;
  • rozpustené maslo, 100 gr.;
  • 1/2 lyžičky soli;
  • 1 vajce;
  • 3 lyžice cukor;
  • mlieko, 300 ml;
  • 2 lyžičky sušeného droždia;
Posypka:
  • 4 kopcovité lyžice múky;
  • 4 lyžice cukru;
  • 2 lyžice masla;
Postup:
  1. Droždie necháme postáť v 100 ml vlažného mlieka s 1 lyžicou cukru.
  2. Medzitým si pripravíme cesto. Do misky robota dáme zvyšné mlieko a cukor. Pridáme múku, soľ, vajce a rozpustené maslo. Necháme vymiesiť i spolu s pripraveným kváskom z predchádzajúceho kroku.
  3. Cesto vyvaľkáme na hrúbku 0,5-1 cm. Položíme na vymastený vačší plech. Navrch naukladáme ovocie, namiesto marhúľ sa možu použiť aj slivky. 
  4. V mištičke zmiešame suroviny na posypku a rovnomerne nasypeme navrch koláča.
  5. Pečieme pri teplote 200 °C (390 °F) cca 20 minút.

0 comments:

Zverejnenie komentára

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...