štvrtok 20. augusta 2015

Bravčová panenka s tymiánom a šalviou


Suroviny:
  • bravčová panenka;
  • 1 lyžica nadrobno nakrájaného cesnaku;
  • plátky slaninky;
  • 1 cibuľa;
  • hrsť čerstvej šalvie;
  • 2 vetvičky rozmarínu;
  • 1 lyžička sušeného tymiánu;
  • 1/2 pohára jablčného octu;
  • soľ;
  • čierne korenie.
Postup:
  1. Bravčovú panenku rozkrojíme na tenšie kusy, ak je príliš hrubá.
  2. Každý kus nakrojíme, osolíme, pomažeme s cesnakom a poukladáme naň plátky slaninky. 
  3. Zrolujeme a dáme do hrnca na pomalé varenie spolu s nadrobno nakrájanou cibuľou, šalviou, rozmarínom a tymiánom. Necháme variť 4 hodiny pri vyššej teplote.
  4. Necháme trochu vychladnúť a rozkrojíme na hrubšie kolieska. 
  5. Dáme do panvice spolu s jablčným octom, dosolíme a pridáme čierne korenie podľa chuti. Chvíľku povaríme.

0 comments:

Zverejnenie komentára

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...