Suroviny:
- bravčová panenka;
- 1 lyžica nadrobno nakrájaného cesnaku;
- plátky slaninky;
- 1 cibuľa;
- hrsť čerstvej šalvie;
- 2 vetvičky rozmarínu;
- 1 lyžička sušeného tymiánu;
- 1/2 pohára jablčného octu;
- soľ;
- čierne korenie.
Postup:
- Bravčovú panenku rozkrojíme na tenšie kusy, ak je príliš hrubá.
- Každý kus nakrojíme, osolíme, pomažeme s cesnakom a poukladáme naň plátky slaninky.
- Zrolujeme a dáme do hrnca na pomalé varenie spolu s nadrobno nakrájanou cibuľou, šalviou, rozmarínom a tymiánom. Necháme variť 4 hodiny pri vyššej teplote.
- Necháme trochu vychladnúť a rozkrojíme na hrubšie kolieska.
- Dáme do panvice spolu s jablčným octom, dosolíme a pridáme čierne korenie podľa chuti. Chvíľku povaríme.
0 comments:
Zverejnenie komentára