pondelok 4. augusta 2014

Kuracie biryani


Suroviny:
  • 6 stredne veľkých zemiakov;
  • 14 ks kuracie stehná, 900 gr.;
  • 1 kopcovitá lyžica strúhaného cesnaku;
  • 2 kopcovité lyžice strúhaného zázvoru;
  • 2 mištičky opečenej sušenej cibule, 300 ml;
  • 1 1/2 lyžičky soli;
  • 2 mištičky bieleho jogurtu, 300 ml;
  • 2 lyžice korenia Shan biryani;
  • 1 lyžica mletého koriandru;
  • 1/4 lyžice mletej rasce;
  • 1/4 lyžice kurkumy;
  • 1/4 lyžice čili;
  • 2 paradajky;
  • listy čerstvej maty;
  • listy čerstvého koriandru;
  • 4 mištičky ryže;
  • klinčeky;
  • celé bobky čierneho korenia;
  • kardamon;
  • celé kúsky škorice;
  • badián;
  • bobkový list;
  • 1 lyžica citrónovej šťavy.
Postup:
  1. Zemiaky i so šupkou uvaríme vo vode.
  2. Kuracie stehná rozdelíme napoly a vložíme do panvice. Pridáme cesnak, zázvor, sušenú cibuľu, soľ, biely jogurt, Shan biryani, koriander, rascu, kurkumu a čili. Necháme marinovať. 
  3. Ku stehnám pridáme nakrájané paradajky a osmažíme. Necháme povariť zakryté, aby sa nevyparila šťava.
  4. Ryžu opláchneme a necháme postáť vo vode cca 2 minúty. Scedíme, pridáme klinčeky, čierne korenie, kardamon, škoricu, badián a bobkový list. Osolíme a pridáme 7 mištičiek vody. Varíme až je ryža hotová.
  5. Zemiaky prekrojíme na štvrtinky, osolíme a osmažíme.
  6.  Uvarené kurča polejeme citrónovou šťavou. Listy koriandru a maty nakrájame nadrobno a pridáme spolu so zemiakmi k masu.
  7. Na dno servírovacej misy dáme polovicu uvarenej ryže. Zakryjeme kuracou zmesou. Na kurča položíme zvyšnú vrstvu ryže. Zakryjeme hliníkovou fóliou. 
  8. Podávame napríklad s raitou.

0 comments:

Zverejnenie komentára

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...