Suroviny:
- 6 stredne veľkých zemiakov;
- 14 ks kuracie stehná, 900 gr.;
- 1 kopcovitá lyžica strúhaného cesnaku;
- 2 kopcovité lyžice strúhaného zázvoru;
- 2 mištičky opečenej sušenej cibule, 300 ml;
- 1 1/2 lyžičky soli;
- 2 mištičky bieleho jogurtu, 300 ml;
- 2 lyžice korenia Shan biryani;
- 1 lyžica mletého koriandru;
- 1/4 lyžice mletej rasce;
- 1/4 lyžice kurkumy;
- 1/4 lyžice čili;
- 2 paradajky;
- listy čerstvej maty;
- listy čerstvého koriandru;
- 4 mištičky ryže;
- klinčeky;
- celé bobky čierneho korenia;
- kardamon;
- celé kúsky škorice;
- badián;
- bobkový list;
- 1 lyžica citrónovej šťavy.
Postup:
- Zemiaky i so šupkou uvaríme vo vode.
- Kuracie stehná rozdelíme napoly a vložíme do panvice. Pridáme cesnak, zázvor, sušenú cibuľu, soľ, biely jogurt, Shan biryani, koriander, rascu, kurkumu a čili. Necháme marinovať.
- Ku stehnám pridáme nakrájané paradajky a osmažíme. Necháme povariť zakryté, aby sa nevyparila šťava.
- Ryžu opláchneme a necháme postáť vo vode cca 2 minúty. Scedíme, pridáme klinčeky, čierne korenie, kardamon, škoricu, badián a bobkový list. Osolíme a pridáme 7 mištičiek vody. Varíme až je ryža hotová.
- Zemiaky prekrojíme na štvrtinky, osolíme a osmažíme.
- Uvarené kurča polejeme citrónovou šťavou. Listy koriandru a maty nakrájame nadrobno a pridáme spolu so zemiakmi k masu.
- Na dno servírovacej misy dáme polovicu uvarenej ryže. Zakryjeme kuracou zmesou. Na kurča položíme zvyšnú vrstvu ryže. Zakryjeme hliníkovou fóliou.
- Podávame napríklad s raitou.
0 comments:
Zverejnenie komentára