pondelok 11. septembra 2017

Omáčka na pizzu


Suroviny:
  • 9 paradajok Roma;
  • 1 zelená paprika;
  • 12 strúčikov cesnak;
  • 2 lyžice paradajkového pretlaku;
  • 1 lyžica soľ;
  • 1/2 lyžičky čierne korenie;
  • 2 lyžičky sušený petržlen;
  • 2 lyžičky sušené oregano;
  • 2 lyžičky sušená bazalka;
  • 1/2 lyžičky rozmarín;
  • 2 lyžice olivový olej;
Postup:
  1. Rúru predhrejeme na 190°C (375°F).
  2. Paradajky a papriky nakrájame na kocky a necháme piecť cca 30 minút. 
  3. Po 30 minútach pridáme cesnak, olej, petržlen, oregano, bazalku a rozmarín a necháme piecť ďalších 30 minút. 
  4. Osolíme, pridáme čierne korenie a pretlak. Necháme chvíľu vychladnúť a rozmixujeme.
  5. Použijeme hneď, alebo skladujeme max. 1 týždeň v chladničke. 

0 comments:

Zverejnenie komentára

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...