Suroviny:
- 9 paradajok Roma;
- 1 zelená paprika;
- 12 strúčikov cesnak;
- 2 lyžice paradajkového pretlaku;
- 1 lyžica soľ;
- 1/2 lyžičky čierne korenie;
- 2 lyžičky sušený petržlen;
- 2 lyžičky sušené oregano;
- 2 lyžičky sušená bazalka;
- 1/2 lyžičky rozmarín;
- 2 lyžice olivový olej;
Postup:
- Rúru predhrejeme na 190°C (375°F).
- Paradajky a papriky nakrájame na kocky a necháme piecť cca 30 minút.
- Po 30 minútach pridáme cesnak, olej, petržlen, oregano, bazalku a rozmarín a necháme piecť ďalších 30 minút.
- Osolíme, pridáme čierne korenie a pretlak. Necháme chvíľu vychladnúť a rozmixujeme.
- Použijeme hneď, alebo skladujeme max. 1 týždeň v chladničke.
0 comments:
Zverejnenie komentára