nedeľa 10. septembra 2017

Knedlík


Suroviny:
  • hladká múka, 500 gr.;
  • 1 lyžička soli;
  • mlieko, 125 ml;
  • 1 lyžička cukru;
  • 2 lyžice sušené droždie;
  • 1 vajce;
  • 2 lyžice oleja;
  • voda, 150 ml;
Postup:
  1. Pripravíme si kvások - sušené droždie dáme do vlažného mlieka s cukrom. Necháme 10 minút postáť. Zmiešame spolu s ostatnými surovinami v robote. 
  2. Necháme cca 1 hodinu kysnúť.
  3. Cesto vytvarujeme na 2 válce. Pripravíme si široký hrniec s dostatkom vody. Naň priviažeme kuchynskú utierku kuchynským špagátom. Vodu necháme zovrieť, aby začala púšťať paru.
  4. Knedlíky natrieme zo spodku a na stranách olejom, aby sa neprilepili na utierku. Uložíme na utierku a necháme zakryté v pare variť cca 20 minút.
  5. Knedľu popicháme, aby nespľasla a vyberieme na tanier. Podávame napr. s koprovou omáčkou.


0 comments:

Zverejnenie komentára

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...