Suroviny:
- hladká múka, 500 gr.;
- 1 lyžička soli;
- mlieko, 125 ml;
- 1 lyžička cukru;
- 2 lyžice sušené droždie;
- 1 vajce;
- 2 lyžice oleja;
- voda, 150 ml;
Postup:
- Pripravíme si kvások - sušené droždie dáme do vlažného mlieka s cukrom. Necháme 10 minút postáť. Zmiešame spolu s ostatnými surovinami v robote.
- Necháme cca 1 hodinu kysnúť.
- Cesto vytvarujeme na 2 válce. Pripravíme si široký hrniec s dostatkom vody. Naň priviažeme kuchynskú utierku kuchynským špagátom. Vodu necháme zovrieť, aby začala púšťať paru.
- Knedlíky natrieme zo spodku a na stranách olejom, aby sa neprilepili na utierku. Uložíme na utierku a necháme zakryté v pare variť cca 20 minút.
- Knedľu popicháme, aby nespľasla a vyberieme na tanier. Podávame napr. s koprovou omáčkou.
0 comments:
Zverejnenie komentára