Suroviny:
- 1 1/2 mištičky (katori) krupice (rava);
- 1 1/2 mištičky ryžovej múky;
- 3/4 mištičky bieleho jogurtu;
- soľ;
- voda;
- 1/4 lyžičky sódy bikarbóny;
Na zemiakovú zmes:
- 2 zemiaky;
- kari lístky;
- 1 cibuľa;
- 1 paradajka;
- 1 cm zázvoru;
- 1 čili;
- štipka semienok senovky gréckej (methi);
- 1 lyžička urad dal;
- soľ;
- 1/2 pohára vody;
- 1/4 lyžičky kurkumy;
Postup:
- Najprv si pripravíme zemiakovú zmes. Zemiaky nakrájame na malé kúsky. Na oleji osmažíme cibuľu spolu so zázvorom, methi, čili a urad dal. Pridáme kari lístky a zemiaky, osolíme. Zalejeme vodou, pridáme nakrájanú paradajku a kurkumu, povaríme.
- Pripravíme si zmes na dosu. Zmiešame všetky suroviny (okrem sódy bikarbóny) a necháme 30 minút postáť. Pridáme sódu bikarbónu, zamiešame a pečieme na panvici z oboch strán.
0 comments:
Zverejnenie komentára