pondelok 1. augusta 2016

Rava Dosa


Suroviny:
  • 1 1/2 mištičky (katori) krupice (rava);
  • 1 1/2 mištičky ryžovej múky;
  • 3/4 mištičky bieleho jogurtu; 
  • soľ;
  • voda;
  • 1/4 lyžičky sódy bikarbóny;
Na zemiakovú zmes:
  • 2 zemiaky;
  • kari lístky;
  • 1 cibuľa;
  • 1 paradajka;
  • 1 cm zázvoru;
  • 1 čili;
  • štipka semienok senovky gréckej (methi);
  • 1 lyžička urad dal;
  • soľ;
  • 1/2 pohára vody;
  • 1/4 lyžičky kurkumy;
Postup:
  1. Najprv si pripravíme zemiakovú zmes. Zemiaky nakrájame na malé kúsky. Na oleji osmažíme cibuľu spolu so zázvorom, methi, čili a urad dal. Pridáme kari lístky a zemiaky, osolíme. Zalejeme vodou, pridáme nakrájanú paradajku a kurkumu, povaríme. 
  2. Pripravíme si zmes na dosu. Zmiešame všetky suroviny (okrem sódy bikarbóny) a necháme 30 minút postáť. Pridáme sódu bikarbónu, zamiešame a pečieme na panvici z oboch strán.

0 comments:

Zverejnenie komentára

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...