pondelok 19. októbra 2015

Tekvicový koláč


Suroviny:
  • 1 1/2 pohára hladkej múky, 200 gr.;
  • štipka soli;
  • 1/2 pohára masla, 100 gr.;
  • 1/4 pohára vody;
Na plnku:
  • tekvica, 800 gr;
  • 2 vajcia;
  • 1/4 pohára cukru;
  • 100 ml smotany na šľahanie;
  • 1 lyžica brandy;
  • 1/2 lyžičky mletého zázvoru;
  • 1/2 lyžičky mletého muškátového oriešku;
  • 1 lyžička mletej škorice;
Postup:
  1. Tekvicu dáme na plech kožou navrch a pečieme pri teplote 180 °C (350 °F) cca 45 minút.
  2. Pripravíme si cesto. Do misky dáme múku so soľou. Pridáme na kocky nakrájané maslo. Rukami hnetieme na cesto, postupne prilievame vodu. Odložíme do chladničky na 15 minút, medzitým si pripravíme plnku.
  3. Upečenú tekvicu vyškrabeme lyžicou a dáme do mixéra. Pridáme vajcia, cukor, smotanu, brandy, zázvor, muškátový oriešok a škoricu a necháme vymiešať dohladka.
  4. Cesto vyvaľkáme na hrúbku 3mm a dáme do okrúhlej 9-palcovej/23-cm formy. Kúsok cesta si odložíme na ozdobu. Pomocou vidličky popicháme. Zaťažíme alobalom, aby si cesto zachovalo tvar a pečieme cca 10 minút pri teplote 190 °C (375°F).
  5. Plnku nalejeme do predpečeného korpusu. Pečieme 40 minút pri teplote 190 °C (375°F). Vyberieme z rúry a ozdobíme lístkami zo zvyšného cesta. Pečieme ďalších 20 minút. 

0 comments:

Zverejnenie komentára

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...