pondelok 19. októbra 2015

Pečené kurča s klinčekami a škoricou


Suroviny:
  • kurča;
  • 1 lyžička soli;
  • 1/2 lyžičky čierne korenie;
  • 1/2 lyžičky škorica;
  • 1/4 lyžičky mletých klinčekov;
  • šťava z 1 citrónu;
  • 1 lyžica cesnaku so zázvorom;
Postup:
  1. Pripravíme si marinádu. V mištičke zmiešame soľ, čierne korenie, škoricu, mleté klinčeky, citrón a cesnak so zázvorom.
  2. Kožu na kurčati uvoľníme v strede nad prsiami pomocou noža. Natrieme marinádou zvnútra i zvonku. Možeme si pomocť i pipetou.
  3. Pečieme 1 1/2 hodiny v režime s fénom pri teplote 190 °C (375 °F).

0 comments:

Zverejnenie komentára

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...