Suroviny:
- veľké biele fazule, 500 gr.;
- 1 cibuľa;
- 2 stonky zeleru;
- 2 mrkvy;
- 1 konzerva krájaných paradajok;
- čerstvý peržlen;
- 2 bobkové listy;
- soľ a čierne korenie;
- bujón, 1 l;
- citrónová šťava.
Postup:
- Veľké biele fazule namočíme do teplej vody ideálne cez noc, minimálne na 6 hodín.
- Povaríme ich samotné cca 30 minút.
- Cibuľu, zeler, petržlen a mrkvu nakrájame nadrobno. Pre krajší efekt možeme mrkvu nastrúhať pomocou škrabky.
- Na oleji smažíme pripravenú zeleninu (okrem petržlenu) cca 4 minúty.
- Konzervu krájaných paradajok rozmixujeme dohladka. Spolu s bujónom a bielou fazuľou pridáme k zelenine.
- Okoreníme, osolíme a pridáme bobkový list a česrtvý petržlen. Povaríme 30 minút. Podávame dochutené citrónovou šťavou a napr. s trojlístkovým pečivom.
0 comments:
Zverejnenie komentára