štvrtok 15. októbra 2015

Polievka z veľkých bielych fazúľ | Fassolatha


Suroviny:
  • veľké biele fazule, 500 gr.;
  • 1 cibuľa;
  • 2 stonky zeleru;
  • 2 mrkvy;
  • 1 konzerva krájaných paradajok;
  • čerstvý peržlen;
  • 2 bobkové listy;
  • soľ a čierne korenie;
  • bujón, 1 l;
  • citrónová šťava.
Postup:
  1. Veľké biele fazule namočíme do teplej vody ideálne cez noc, minimálne na 6 hodín.
  2. Povaríme ich samotné cca 30 minút.
  3. Cibuľu, zeler, petržlen a mrkvu nakrájame nadrobno. Pre krajší efekt možeme mrkvu nastrúhať pomocou škrabky.
  4. Na oleji smažíme pripravenú zeleninu (okrem petržlenu) cca 4 minúty.
  5. Konzervu krájaných paradajok rozmixujeme dohladka. Spolu s bujónom a bielou fazuľou pridáme k zelenine. 
  6. Okoreníme, osolíme a pridáme bobkový list a česrtvý petržlen. Povaríme 30 minút. Podávame dochutené citrónovou šťavou a napr. s trojlístkovým pečivom

0 comments:

Zverejnenie komentára

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...