piatok 24. októbra 2014

Jablkovo-brusnicový koláč


Suroviny:
  • maslo, 55 gr.;
  • hladká múka, 115 gr.;
  • 2 lyžice ľadovej vody;
  • štipka soli;
  • štipka prášku do pečiva;
Na plnku:
  • 5 jabĺk (budú tvoriť 2/3 zmesi);
  • 1 pohár čerstvých brusníc (budú tvoriť zvyšnú 1/3);
  • 1 lyžička škorice;
  • 1 kopcovitá lyžica múky;
  • 1 lyžica hnedého cukru.
Postup:
  1. Do kuchynského robota dáme na kocočky nakrájané maslo spolu s múkou, soľou a práškom do pečiva. Necháme vymiešať.
  2. Prilejeme ľadovú vodu a rukou vytvarujeme cesto do guľky, potom 3/5 rozvaľkáme a dáme na pekáč. Zo zvyšnej časti neskor vytvarujeme mriežku navrch.
  3. Jablká olúpeme a nakrájame. Zmiešame s brusnicami, škoricou, cukrom a múkou. Dáme do pekáča a zakryjeme mriežkou zo zvyšného cesta.
  4. Pečieme pri teplote 200 °C (400 °F) približne 1 hodinu a 10 minút v režime so zapnutým fénom.

0 comments:

Zverejnenie komentára

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...