Suroviny:
- maslo, 55 gr.;
- hladká múka, 115 gr.;
- 2 lyžice ľadovej vody;
- štipka soli;
- štipka prášku do pečiva;
Na plnku:
- 5 jabĺk (budú tvoriť 2/3 zmesi);
- 1 pohár čerstvých brusníc (budú tvoriť zvyšnú 1/3);
- 1 lyžička škorice;
- 1 kopcovitá lyžica múky;
- 1 lyžica hnedého cukru.
Postup:
- Do kuchynského robota dáme na kocočky nakrájané maslo spolu s múkou, soľou a práškom do pečiva. Necháme vymiešať.
- Prilejeme ľadovú vodu a rukou vytvarujeme cesto do guľky, potom 3/5 rozvaľkáme a dáme na pekáč. Zo zvyšnej časti neskor vytvarujeme mriežku navrch.
- Jablká olúpeme a nakrájame. Zmiešame s brusnicami, škoricou, cukrom a múkou. Dáme do pekáča a zakryjeme mriežkou zo zvyšného cesta.
- Pečieme pri teplote 200 °C (400 °F) približne 1 hodinu a 10 minút v režime so zapnutým fénom.
0 comments:
Zverejnenie komentára