Rozmarínové kurča
Suroviny:
- 2 kurčatá;
- 1 citrón;
- 6 strúčikov neolúpaného cesnaku;
- 3 strúčiky olúpaného cesnaku;
- maslo;
- čerstvý rozmarín;
- soľ;
- čierne korenie.
- Kurčatá opláchneme a osušíme. Dáme ich do panvice s mriežkou na spodku. Necháme 1 hodinu postáť, aby mali izbovú teplotu pred pečením.
- Kurčatá naplníme kúskami citrónu a neolúpanými strúčikmi cesnaku. Nohy zviažeme spolu.
- Do misky dáme kúsky masla, nadrobno nakrájaný rozmarín a cesnak. Pridáme soľ a čierne korenie. Zmiešame a 3/4 zmesi dáme kurčatám pod kožu na prsiach. Zvyšok natrieme navrch. Posypeme soľou a čiernym korením.
- Pečieme 45 minút pri teplote 220 °C (425 °F) s voľbou ventilátoru. Kurčatá otočíme a pečieme ďalších 45 minút.
Rozmarínové zemiaky
Suroviny:
- zemiaky;
- 2 strúčiky cesnaku;
- cesnakový prášok;
- čerstvý rozmarín;
- olivový olej;
- soľ;
- čierne korenie.
Postup:
- Zemiaky nakrájame na štiepky. Povaríme ich vo vriacej a osolenej vode cca 5 minút. Scedíme a necháme v pare uschnúť cca 3 minúty.
- V miske si zmiešame olivový olej, na tenké plátky nakrájaný cesnak, cesnakový prášok, nadrobno nakrájaný rozmarín, soľ a čierne korenie. Nalejeme na zemiaky a necháme 10 minút marinovať.
- Medzitým si vystelieme plech hliníkovou fóliou a necháme ho v rúre nahriať cca 10 minút pri teplote 220 °C (425 °F).
- Pečieme cca 45 minút pri rovnakej teplote.
0 comments:
Zverejnenie komentára