pondelok 13. októbra 2014

Rozmarínové kurča so zemiakmi


Rozmarínové kurča

Suroviny:
  • 2 kurčatá;
  • 1 citrón;
  • 6 strúčikov neolúpaného cesnaku;
  • 3 strúčiky olúpaného cesnaku;
  • maslo;
  • čerstvý rozmarín;
  • soľ;
  • čierne korenie.
Postup:
  1. Kurčatá opláchneme a osušíme. Dáme ich do panvice s mriežkou na spodku. Necháme 1 hodinu postáť, aby mali izbovú teplotu pred pečením.
  2. Kurčatá naplníme kúskami citrónu a neolúpanými strúčikmi cesnaku. Nohy zviažeme spolu.
  3. Do misky dáme kúsky masla, nadrobno nakrájaný rozmarín a cesnak. Pridáme soľ a čierne korenie. Zmiešame a 3/4 zmesi dáme kurčatám pod kožu na prsiach. Zvyšok natrieme navrch. Posypeme soľou a čiernym korením.
  4. Pečieme 45 minút pri teplote 220 °C (425 °F) s voľbou ventilátoru. Kurčatá otočíme a pečieme ďalších 45 minút. 



Rozmarínové zemiaky

Suroviny:
  • zemiaky;
  • 2 strúčiky cesnaku;
  • cesnakový prášok;
  • čerstvý rozmarín;
  • olivový olej;
  • soľ;
  • čierne korenie.
Postup:
  1. Zemiaky nakrájame na štiepky. Povaríme ich vo vriacej a osolenej vode cca 5 minút. Scedíme a necháme v pare uschnúť cca 3 minúty.
  2. V miske si zmiešame olivový olej, na tenké plátky nakrájaný cesnak, cesnakový prášok, nadrobno nakrájaný rozmarín, soľ a čierne korenie. Nalejeme na zemiaky a necháme 10 minút marinovať.
  3. Medzitým si vystelieme plech hliníkovou fóliou a necháme ho v rúre nahriať cca 10 minút pri teplote 220 °C (425 °F). 
  4. Pečieme cca 45 minút pri rovnakej teplote. 

0 comments:

Zverejnenie komentára

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...