pondelok 28. októbra 2013

Chlieb z domácej pekárničky


Suroviny:

a) Celozrnný chlieb so semienkami (900 gr.):
  • 2/3 pohára vody;
  • 1/2 pohára mlieka;
  • 2 lyžice masla;
  • 2 lyžice medu;
  • 1 1/3 lyžičky soli;
  • 1 1/2 pohára hladkej múky;
  • 1 1/2 pohára celozrnnej múky;
  • 1/3 pohára viaczrnnej múky;
  • 1 1/3 lyžičky sušeného droždia;
  • 1/3 pohára slnečnicových semienok;
  • 2 lyžice zlatých ľanových semienok;
  • 1 1/3 lyžice sezamových semienok;
  • 1 1/3 lyžice čiernych sezamových semienok;
  • 2/3 lyžice feniklových semienok;
  • 2/3 lyžice makových semienok;
b) Tmavý celozrnný chlieb (900 gr.):
  • 1 1/2 pohára vody;
  • 1/3 pohára sušeného mlieka;
  • 1 3/4 lyžičky soli;
  • 1/4 pohára tekutého medu;
  • 3 lyžice rastlinného oleja;
  • 3 1/4 pohára celozrnnej múky;
  • 1/2 pohára viaczrnnej múky;
  • 1/2 pohára kamutovej múky;
  • 1 1/2 lyžičky sušeného droždia;
  • 1/2 pohára ľanových semienok;
c) Syrový chlieb s jalapenos (900 gr.):
  • 1 1 / 3 šálky vody;
  • 1 lyžička tabasco;
  • 1 / 4 šálky sušeného mlieka;
  • 1 1 / 2 lyžičky soli;
  • 2 lyžice kryštálového cukru;
  • 3 1 / 2 šálky hladkej múky;
  • 1 šálka kukuričnej múky;
  • 1 polievková lyžica sušených drvených Jalapeno papričiek;
  • 2 / 3 šálky strúhaného čedaru;
  • 1 1 / 2 lyžičky sušeného droždia.

Postup:
  1. Vyberieme si chlieb, ktorý chceme upiecť ;)
  2. Všetky suroviny (okrem semienok na konci zoznamu) vložíme do chlebovej panvice pekárničky v poradí, v akom sú uvedené v zozname. Droždie by sa nemalo dotýkať tekutín.
  3. Nastavíme cyklus “Whole wheat” pre chleby A & B a cyklus “Sweet” pre chlieb C.
  4. Po zaznení signálu pre pridanie semienok (na konci miesiaceho cyklu), prisypeme semienka pre chleby A & B.
  5. Signál zaznie i na konci, až je chlieb upečený. Pomocou rukavice vyberieme chlebovú panvicu z pekárničky, a otočíme dnom nahor.
  6. Pred podávaním necháme cca 20 minút vychladnúť.

0 comments:

Zverejnenie komentára

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...