streda 30. októbra 2013

Minestrone


Suroviny:
  • suchá biela fazuľa, 100 gr.;
  • 1 strúčik cesnaku;
  • 1 menšia cibuľa, 70 gr.;
  • 2 lyžičky olivový olej;
  • 2 ks zelerové stonky, 100 gr.;
  • 1 stredná mrkva, 80 gr.;
  • 1 malá cuketa, 100 gr.;
  • zelená fazuľka nakrájaná na 1,25 cm kúsky, 70 gr.;
  • 1 paradajkový pretlak, 80 gr.;
  • 1,5 l kurací vývar (alebo bujón a voda);
  • 4/5 lyžičky oregano;
  • 2 lyžičky petržlen;
  • 1,5 lyžičky bazalky;
  • suché kolienka, 30 gr.;
  • parmezán na posyp;
  • čierne korenie, soľ.
Postup:
  1. Fazuľu namočíme na 4 hodiny. Varíme ju 40 minút. (Alebo bez namocenia uvarime v tlakovom hrnci).
  2. Opražíme cibuľku, pridáme cesnak, zeler, mrkvu a varíme 3 minúty.
  3. Postupne pridávame ostatnú zeleninu.
  4. Pridáme vývar a paradajkový pretlak. Prikryjeme a pomaly varíme 15 minut.
  5. Zamiešame nasekané bylinky, posolíme, opopríme.
  6. Pridáme bielu fazuľku a kolienka. Povaríme 15 minút.
  7. Podávame posypané parmezánom.

0 comments:

Zverejnenie komentára

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...