Suroviny:
- suchá biela fazuľa, 100 gr.;
- 1 strúčik cesnaku;
- 1 menšia cibuľa, 70 gr.;
- 2 lyžičky olivový olej;
- 2 ks zelerové stonky, 100 gr.;
- 1 stredná mrkva, 80 gr.;
- 1 malá cuketa, 100 gr.;
- zelená fazuľka nakrájaná na 1,25 cm kúsky, 70 gr.;
- 1 paradajkový pretlak, 80 gr.;
- 1,5 l kurací vývar (alebo bujón a voda);
- 4/5 lyžičky oregano;
- 2 lyžičky petržlen;
- 1,5 lyžičky bazalky;
- suché kolienka, 30 gr.;
- parmezán na posyp;
- čierne korenie, soľ.
- Fazuľu namočíme na 4 hodiny. Varíme ju 40 minút. (Alebo bez namocenia uvarime v tlakovom hrnci).
- Opražíme cibuľku, pridáme cesnak, zeler, mrkvu a varíme 3 minúty.
- Postupne pridávame ostatnú zeleninu.
- Pridáme vývar a paradajkový pretlak. Prikryjeme a pomaly varíme 15 minut.
- Zamiešame nasekané bylinky, posolíme, opopríme.
- Pridáme bielu fazuľku a kolienka. Povaríme 15 minút.
- Podávame posypané parmezánom.
0 comments:
Zverejnenie komentára