štvrtok 29. augusta 2013

Čokoládovo-zemiaková torta


Suroviny:
  • 1 pohár cukru, 200 gr.;
  • 1 pohár a 2 lyžice masla, 250 gr.;
  • 4 vajcia, oddelene žĺtok a bielok;
  • tmavá čokoláda, 275 gr.;
  • 3/4 pohára mletých mandlí, 75 gr.;
  • 1 veľký zemiak uvarený namakko, 165 gr.;
  • 2 poháre múky s práškom do pečiva (self-rising), 225 gr.;
  • 1 lyžička škorice;
  • 3 lyžice mlieka;
  • biele a tmavé hoblinky čokolády na posyp.
Postup:
  1. Rúru predhrejeme na 180°C/350°F. Tortovú formu s priemerom 23cm/9palcov vymastíme.
  2. V miske zmiešame cukor a 1 pohár masla na hladkú zmes, pridáme žĺtka.
  3. Čokoládu nalámeme na malé kúsky a pridáme do misky spolu s mletými mandľami. Zemiak rozdusíme na kašu a prisypeme do misky spolu s múkou a škoricou. Polejeme mliekom.
  4. Bielka vyšľaháme na penu a opatrne pridáme k tortovej zmesi. 
  5. Zmes z misky vlejeme do formy a uhladíme povrch, v prostriedku urobíme jamku, aby bola torta rovná po upečení. Pečieme 1 1/4 hodiny. 
  6. Zvyšnú čokoládu rozpustíme v nádobke nad panvicou s horúcou vodou. Pridáme zvyšné maslo a spolu vymiešame. 
  7. Tortu po vychladení vyklopíme z formy a namažeme pripravenou zmesou. Posypeme pripravenými bielymi a tmavými čokoládovými hoblinkami.

0 comments:

Zverejnenie komentára

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...