pondelok 12. augusta 2013

Hráškovo-zemiaková pakora


Suroviny:
  • 1 lyžica slnečnicového oleja;
  • 4 lyžičky rasce;
  • 1 lyžička čiernych horčicových semienok;
  • 1 malá nadrobno nakrájaná cibuľa;
  • 2 lyžičky nastrúhaného čerstvého zázvoru;
  • 2 zelené čili nadrobno;
  • očistené a uvarené na 80% zemiaky, 600 gr.;
  • čerstvý alebo mrazený hrášok, 200 gr.;
  • šťava z 1 citrónu;
  • 6 lyžíc nakrájaného čerstvého koriandru;
  • soľ a čierne korenie.
Na cestíčko:
  • 1 pohár besan (múka z cizrny), 115 gr.;
  • 1/4 pohára múky s práškom do pečiva (self-rising), 25 gr.;
  • 1/3 pohára ryžovej múky, 40 gr.;
  • štipka kurkumy;
  • 2 lyžičky drvených semienok koriandru;
  • 1 1/2 pohára vody, 350 ml.
Postup:
  1. Vo woku rozohrejeme slnečnicový olej. Pridáme rascu a horčicové semienka a popražíme 1-2 minúty.
  2. Pridáme cibuľu, zázvor a čili a povaríme 3-4 minúty. Prisypeme uvarené zemiaky a hrášok a popražíme 3-4 minúty. Okoreníme a vmiešame citrónovú šťavu a čerstvý koriander.
  3. Zmes si necháme vychladnúť, potom rozdelíme na 25 kúskov. Z každého vytvarujeme guľku.
  4. Na cestíčko si zmiešame v miske: besan, ryžovú a samorastúcu múku. Okoreníme a pridáme kurkumu a koriandrové semienka. Vymiešame na hladkú a hustú zmes.  
  5. Na opraženie pakory naplníme wok do 1/3 olejom a nahrejeme na 180°C/350°F. Každú guľku postupne vložíme do misky s cestíčkom a potom do rozpáleného oleja vo woku na 1-2 minúty. Podávame napríklad s tamarindovou omáčkou alebo matovým chutney.

0 comments:

Zverejnenie komentára

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...