nedeľa 9. júla 2017

Banánovo-kokosová torta


Suroviny:
  • nesolené maslo, 180 gr.;
  • 1 pohár cukru;
  • 3 vajcia;
  • 1/2 pohára cmar;
  • 2 zrelé banány;
  • 1 1/3 pohára hladkej múky;
  • 1 lyžička prášku do pečiva;
  • 3/4 lyžičky soli;
  • 3/4 lyžičky sódy bikarbóny;
  • 1/2 pohára nasekaných pekanových orechov;
Na pudingový krém:
  • 1 konzerva kokosové mlieko;
  • 1 pohár mlieko;
  • 1/3 pohára cukru;
  • 1/3 pohára kukuričný škrob;
Dovnútra a na ozdobu:
  • 3 banány nakrájané na kolieska;
  • šťava z 1/2 citrónu;
  • 1 pohár kokosových lupienkov;
Postup:
  1. V mixéri necháme vymiešať zmaknuté maslo s cukrom. Pridáme postupne vajcia, cmar a banány a necháme vypracovať. 
  2. Do druhej misky si pripravíme múku, soľ, prášok do pečiva a sódu bikarbónu. Necháme vymiešať, na konci pridáme pekanové orechy.
  3. Formu na tortu s priemerom 9 palcov vymastíme maslom a vysypeme s múkou. Rúru predhrejeme na 350 °F. Pečieme cca 55 minút. Po upečení necháme vychladnúť. 
  4. Pripravíme si pudingový krém: Do hrnca dáme spolu kokosové a kravské mlieko. Do menšej misky si pripravíme cukor a kukuričný škrob. Rozmiešame s trochou mlieka. Mlieko v hrnci necháme zovrieť. Prilejeme zmes cukru a škrobu a miešame až kým zhustne. 
  5. Do plechu dáme papier na pečenie. Vlejeme doň pripravený puding a necháme vychladnúť. 
  6. Pripravíme si banány dovnútra torty: nakrájame ich na kolieska a polejeme citrónovou šťavou. 
  7. Tortu ozdobíme následovne: Upečené cesto prekrojíme uprostred. Na spodnú polovicu natrieme pudingový krém a poukladáme na ňu banány. Prikryjeme druhou polovicou a vrch natrieme zvyšným pudingovým krémom. Posypeme kokosovými lupienkami. Necháme stuhnúť v chladničke. 

0 comments:

Zverejnenie komentára

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...