sobota 3. júna 2017

Sendvič s grilovaným baklažánom, syrom Halloumi a pečenou paprikou


Suroviny:
  • 1 stredne veľký baklažán;
  • syr Halloumi, 220 gr.;
  • 2 červené papriky;
  • soľ, čierne korenie;
  • olivový olej;
  • 2 poháre šalát;
  • 2 paradajky;
  • 4 lyžice bazalkové pesto;
  • šťava z 1/2 citrónu;
  • 8 krajcov chleba;
Postup:
  1. Baklažán a syr Halloumi nakrájame na 1/2cm hrubé plátky. Osolíme, opopríme a potrieme olejom.
  2. Papriky prekrojíme pozdĺžne napoly, očistíme od stopky a semienok. Položíme ich na plech narezanou stranou nadol.
  3. Rúru predhrejeme na 450°C. Potom zmeníme režim na grilovanie a pečieme papriky cca 10 minút až na nich koža zčerná. 
  4. Papriky preložíme do sklenenej misky a uzavrieme vekom. Necháme postáť cca 20 minút, potom z nich odlúpneme kožu.
  5. Na grile na strednom plameni necháme baklažán a Halloumi upiecť z každej strany cca 3 minúty. Halloumi po upečení pokvapkáme citrónovou šťavou.
  6. Chlieb ohrejeme na grile, potrieme pestom a naplníme baklažánom, syrom, paprikami, šalátom a paradajkami.

0 comments:

Zverejnenie komentára

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...