streda 28. decembra 2016

Lentilková torta


Suroviny:
  • 4 vajcia;
  • 1/3 pohára múky;
  • 1/4 pohára kakaa;
  • 1/4 lyžičky sódy bikarbóny;
  • 1/4 lyžičky soli;
  • 3/4 pohára cukru;
Na plnku:
  • 1/2 pohára krémový syr;
  • 1 pohár šľahačky z tuby;
  • 2/3 pohára čerešňového kompótu;
Postup:
  1. Vajcia necháme postáť pri izbovej teplote cca 30 minút. 
  2. Plech vymastíme a vyložíme papierom na pečenie. Pomúčime.
  3. V miske zmiešame spolu múku. 1/4 pohára kakaa, sódu bikarbónu a soľ. 
  4. Rúru predhrejeme na 190 °C (375 °F). 
  5. V robote vyšľaháme vajcia na tuhý sneh. Prisypeme cukor a pridáme do misky s pripravenou zmesou, vymiešame. 
  6. Pečieme cca 15 minút. Ihneď opatrne vyberieme z plechu  a položíme na uterák vysypaný kakaom. Pomaly papier odlúpneme. Zrolujeme i s uterákom do špirály. Necháme vychladnúť.
  7. Medzitým si pripravíme plnku. 
  8. Koláč odrolujeme a odstránime uterák. Natrieme pripravenou plnkou, okraj necháme prázdny. Zase zrolujeme. Necháme postáť v chladničke cca 2 hodiny. 
  9. V hrnci si rozpustíme čokoládu s trochou masla. Zmes natrieme navrch torty a potom ozdobíme lentilkami. Necháme zase postáť v chladničke až čokoláda zaschne. 

0 comments:

Zverejnenie komentára

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...