Suroviny:
- 4 vajcia;
- 1/3 pohára múky;
- 1/4 pohára kakaa;
- 1/4 lyžičky sódy bikarbóny;
- 1/4 lyžičky soli;
- 3/4 pohára cukru;
Na plnku:
- 1/2 pohára krémový syr;
- 1 pohár šľahačky z tuby;
- 2/3 pohára čerešňového kompótu;
Postup:
- Vajcia necháme postáť pri izbovej teplote cca 30 minút.
- Plech vymastíme a vyložíme papierom na pečenie. Pomúčime.
- V miske zmiešame spolu múku. 1/4 pohára kakaa, sódu bikarbónu a soľ.
- Rúru predhrejeme na 190 °C (375 °F).
- V robote vyšľaháme vajcia na tuhý sneh. Prisypeme cukor a pridáme do misky s pripravenou zmesou, vymiešame.
- Pečieme cca 15 minút. Ihneď opatrne vyberieme z plechu a položíme na uterák vysypaný kakaom. Pomaly papier odlúpneme. Zrolujeme i s uterákom do špirály. Necháme vychladnúť.
- Medzitým si pripravíme plnku.
- Koláč odrolujeme a odstránime uterák. Natrieme pripravenou plnkou, okraj necháme prázdny. Zase zrolujeme. Necháme postáť v chladničke cca 2 hodiny.
- V hrnci si rozpustíme čokoládu s trochou masla. Zmes natrieme navrch torty a potom ozdobíme lentilkami. Necháme zase postáť v chladničke až čokoláda zaschne.
0 comments:
Zverejnenie komentára