piatok 15. apríla 2016

Piškótová torta


Suroviny:
  • 8 vajec;
  • 3 poháre cukru;
  • 2 lyžičky vanilky;
  • 2 poháre plnotučného mlieka;
  • 1/2 pohára masla;
  • 5 1/2 pohára bielej múky;
  • 4 lyžičky prášku do pečiva;
  • 1/2 lyžičky soli;
Na plnku:
  • cottage syr, 500 g;
  • krémový syr, 500 g;
  • 1 šálka práškový cukor, 225 g;
  • 2 lyžičky vanilky;
  • jahodový lekvár;
Na potretie:
  • krémový syr, 500 g;
  • 1 pohár masla;
  • 1 pohár cukru;
  • modré potravinárske farbivo;
Na čokoládových medveďov:
  • tmavá čokoláda;
  • biela čokoláda;
Postup:
  1. Čokoládu rozpustíme v miske v mikrovlnke (cca 1 minútu). Nalejeme do formičiek a necháme v chladničke stuhnúť cca 15 minút. 
  2. Vajcia šľaháme v robote cca 4 minúty. Pridáme cukor a vanilku a šľaháme ďalších 5 minút.
  3. Prisypeme múku, prášok do pečiva a soľ a necháme vymiešať pri nízkej rýchlosti.
  4. V panvici rozpustíme maslo spolu s mliekom. Pridáme ku zmesi a necháme spracovať.
  5. Dve formy (9 a 11 palcovú) vymastíme maslom a vysypeme múkou. Nalejeme do nich pripravenú zmes a pečieme pri teplote 350 °F (180 °C) približne 50 minút.
  6. Upečené korpusy necháme vychladnúť. Prekrojíme ich a natrieme vrstvou jahodového lekváru. V miske premiešame zmes cottage a krémového syru s cukrom a vanilkou. Natrieme na korpusy a pospájame ich.
  7. V ďalšej miske si dôkladne rozmiešame syr, maslo, cukor a modré farbivo. Natrieme navrch torty a ozdobíme čokoládovými medveďmi.

0 comments:

Zverejnenie komentára

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...