Suroviny:
- 8 vajec;
- 3 poháre cukru;
- 2 lyžičky vanilky;
- 2 poháre plnotučného mlieka;
- 1/2 pohára masla;
- 5 1/2 pohára bielej múky;
- 4 lyžičky prášku do pečiva;
- 1/2 lyžičky soli;
Na plnku:
- cottage syr, 500 g;
- krémový syr, 500 g;
- 1 šálka práškový cukor, 225 g;
- 2 lyžičky vanilky;
- jahodový lekvár;
- krémový syr, 500 g;
- 1 pohár masla;
- 1 pohár cukru;
- modré potravinárske farbivo;
- tmavá čokoláda;
- biela čokoláda;
- Čokoládu rozpustíme v miske v mikrovlnke (cca 1 minútu). Nalejeme do formičiek a necháme v chladničke stuhnúť cca 15 minút.
- Vajcia šľaháme v robote cca 4 minúty. Pridáme cukor a vanilku a šľaháme ďalších 5 minút.
- Prisypeme múku, prášok do pečiva a soľ a necháme vymiešať pri nízkej rýchlosti.
- V panvici rozpustíme maslo spolu s mliekom. Pridáme ku zmesi a necháme spracovať.
- Dve formy (9 a 11 palcovú) vymastíme maslom a vysypeme múkou. Nalejeme do nich pripravenú zmes a pečieme pri teplote 350 °F (180 °C) približne 50 minút.
- Upečené korpusy necháme vychladnúť. Prekrojíme ich a natrieme vrstvou jahodového lekváru. V miske premiešame zmes cottage a krémového syru s cukrom a vanilkou. Natrieme na korpusy a pospájame ich.
- V ďalšej miske si dôkladne rozmiešame syr, maslo, cukor a modré farbivo. Natrieme navrch torty a ozdobíme čokoládovými medveďmi.
0 comments:
Zverejnenie komentára