Suroviny:
- mleté bravčové maso, 1500 gr.
- 1 bagetka;
- mlieko, 50 ml;
- 1 cibuľa;
- 10 strúčikov cesnaku;
- 3/4 zarovnanej lyžice soli;
- 1/2 lyžice čierne korenie;
- 1/2 lyžice červenej papriky;
- 1/3 lyžice čili;
- 1 lyžica majoránky;
- 9 vajec;
- čerstvý petržlen;
- strúhanka.
Na zemiakový šalát:
- 12 zemiakov;
- 3/4 cibule;
- plátky sterilizovanej uhorky;
- mrkva;
- hrášok;
- 1/2 lyžice soli;
- 1/2 lyžice čierne korenie;
- 3 lyžice biely jogurt.
Postup:
- Šesť vajec uvaríme natvrdo a necháme vychladnúť.
- Bagetku pokrájame na kocky a polejeme mliekom. Pridáme k nej nadrobno nakrájanú cibuľu a zmiešame.
- Pridáme mleté maso a nadrobno nakrájaný cesnak a zase zamiešame.
- Osolíme a okoreníme. (Na 1 kg masa je potreba 1/2 zarovnanej lyžice soli.)
- Zvyšné tri vajcia rozbijeme a vymiešame. Pol vajca si odložíme bokom na potretie. Ostatné pridáme do masovej zmesi spolu s nadrobno nakrájaným petržlenom a rozmiešame.
- Pripravíme si alobal dĺžky masa a nasypeme naň strúhanku. Maso rozmiestnime na alobal do obdĺžnika. Poukladáme naň šesť olúpaných vajec. Alobal zložíme postupne z oboch strán, aby sme obalili vajcia a utľapkáme, aby nám nevznikla vzduchová bublina.
- Premiestnime na plech (alobal otvorený). Natrieme vajíčkom. Pečieme cca 1 hodinu a 15 minút na 190 °C (375 °F).
- Na zemiakový šalát uvaríme zemiaky v šupke v osolenej vode s bobkovým listom. Necháme vychladiť, olúpeme a nakrájame na kocky.
- Mrkvu s hráškom uvaríme vo vývare. Pridáme k zemiakom spolu s ďalšou zeleninou.
- Dochutíme soľou, čiernym korením a jogurtom.
0 comments:
Zverejnenie komentára