Suroviny:
- 3 kuracie prsia;
- 3 lyžice oleja;
- 1 veľká červená paprika;
- 1 veľká zelená paprika;
- 2 stonky zeleru;
- 1 konzerva bambusových výhonkov;
- 1/2 pohára pražených arašídov;
- 2 zelené cibuľky;
- 8 sušených čili papričiek;
Na marinádu:
- 1/2 lyžičky soli;
- 1/4 lyžičky čierne korenie;
- 1 lyžička sójovej omáčky;
- 1 lyžica cesnakovo-zázvorovej pasty;
- 1/2 lyžičky cukru;
- 1 lyžička bieleho vinného octu;
- 1/2 lyžičky sezamového oleja;
- 1/2 lyžičky kukuričného škrobu;
Na omáčku:
- 1 lyžica sójovej omáčky;
- 1 lyžica bieleho vinného octu;
- 2 lyžice kuracieho vývaru;
- 2 lyžice cukru;
- 1 lyžička sezamového oleja;
- 2 lyžičky kukuričného škrobu.
Postup:
- Arašidy môžeme nechať cez noc namočiť vo vode.
- Kuracie prsia nakrájame na malé kocočky a necháme aspoň 30 minút postáť v pripravenej marináde.
- V miske si zmiešame suroviny na omáčku. Papriku, zeler a zelenú cibuľku nadrobno nakrájame.
- Na lyžici oleja osmažíme kurča na vysokom plameni. Vyberieme z woku a odložíme stranou. Nakrájanú papriku a zeler osmažíme na dvoch lyžiciach oleja. Pridáme čili papričky a bambus.
- Osmažené kurča pridáme naspať do woku a prehrejeme.
- Pridáme arašídy a zelenú cibuľku, premiešame. Podávame s ryžou.
0 comments:
Zverejnenie komentára