pondelok 15. decembra 2014

Zelené kari s hráškovo-mrkvovou quinoou


Suroviny:

Zelené kari:
  • 4 vykostené kuracie stehná;
  • 2 kuracie prsia;
  • 1 lyžička soli;
  • 1 zvazok koriandru;
  • 1 zelené čili;
  • 1 lyžica zázvoru;
  • 13 strúčikov cesnaku;
  • 1 gulička tamaríndu;
  • 1 cibuľa;
  • 2 lyžice paradajkového pyré;
  • 1/2 lyžičky kurkumy;
  • 1/2 lyžičky mletej rasce;
  • 2 klinčeky;
  • štipka čierneho korenia;
  • šťava z 1/2 citrónu.
Hráškovo-mrkvová quinoa:
  • 1 šálka quinoi;
  • 2 šálky vody;
  • 1 lyžička soli;
  • 1 kocka bujónu;
  • 2 mrkvy;
  • 1 mištička hrášku.
Postup:

Kari
  1. Kuracie maso nakrájame na kocky a osolíme.
  2. Guličku tamaríndu namočíme v mištičke s vodou.
  3. Koriander, zázvor, cesnak a cibuľu nahrubo nakrájame. Čili prekrojíme pozdĺžne napoly a vyberieme z neho semienka.
  4. Z tamaríndu vyberieme semienka (ak nejaké nájdeme) a dáme ho spolu s vodou do mixéra.
  5. Do mixéra ďalej pridáme koriander, čili, cesnak, zázvor, cibuľu, paradajkové pyré, kurkumu, rascu, čierne korenie a klinčeky. Necháme zmixovať.
  6. Kurča osmažíme na oleji. Pridáme zmixovanú zmes spolu so šťavou z citrónu a necháme povariť cca 17 minút. 
  7. Namiesto kurčaťa možeme použiť napríklad i rybu (kingfish) alebo veľké krevety.

Quinoa
  1. Quinou prepláchneme vo vode a osušíme. Mrkvu nakrájame na kocočky.
  2. Quinou osmažíme na 1 lyžici olivového oleja. Pridáme mrkvu a hrášok. 
  3. Zalejeme vodou. Pridáme bujón a lyžičku soli.
  4. Povaríme cca 17  minút.

0 comments:

Zverejnenie komentára

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...