Suroviny:
Zelené kari:
- 4 vykostené kuracie stehná;
- 2 kuracie prsia;
- 1 lyžička soli;
- 1 zvazok koriandru;
- 1 zelené čili;
- 1 lyžica zázvoru;
- 13 strúčikov cesnaku;
- 1 gulička tamaríndu;
- 1 cibuľa;
- 2 lyžice paradajkového pyré;
- 1/2 lyžičky kurkumy;
- 1/2 lyžičky mletej rasce;
- 2 klinčeky;
- štipka čierneho korenia;
- šťava z 1/2 citrónu.
Hráškovo-mrkvová quinoa:
- 1 šálka quinoi;
- 2 šálky vody;
- 1 lyžička soli;
- 1 kocka bujónu;
- 2 mrkvy;
- 1 mištička hrášku.
Postup:
Kari
- Kuracie maso nakrájame na kocky a osolíme.
- Guličku tamaríndu namočíme v mištičke s vodou.
- Koriander, zázvor, cesnak a cibuľu nahrubo nakrájame. Čili prekrojíme pozdĺžne napoly a vyberieme z neho semienka.
- Z tamaríndu vyberieme semienka (ak nejaké nájdeme) a dáme ho spolu s vodou do mixéra.
- Do mixéra ďalej pridáme koriander, čili, cesnak, zázvor, cibuľu, paradajkové pyré, kurkumu, rascu, čierne korenie a klinčeky. Necháme zmixovať.
- Kurča osmažíme na oleji. Pridáme zmixovanú zmes spolu so šťavou z citrónu a necháme povariť cca 17 minút.
- Namiesto kurčaťa možeme použiť napríklad i rybu (kingfish) alebo veľké krevety.
Quinoa
- Quinou prepláchneme vo vode a osušíme. Mrkvu nakrájame na kocočky.
- Quinou osmažíme na 1 lyžici olivového oleja. Pridáme mrkvu a hrášok.
- Zalejeme vodou. Pridáme bujón a lyžičku soli.
- Povaríme cca 17 minút.
0 comments:
Zverejnenie komentára