Suroviny:
- tmavá čokoláda, 200 gr.;
- nesolené maslo, 115 gr.;
- 3 vajcia;
- hnedý cukor, 115 gr.;
- voda, 50 ml;
- múka s prísadou kypriaceho prášku, 125 gr.;
- mleté mandle, 50 gr.;
Na plnku a navrch:
- tmavá čokoláda, 50 gr;
- 1 konzerva vykostkovaných tmavých čerešní alebo višní, 400 gr.;
- smotana na šľahanie, 350 ml;
- čerstvé čerešne na ozdobu.
Postup:
- Čokoládu s maslom roztopíme v miske nad vriacou vodou.
- V robote vyšľaháme bielka na tuhú penu. Premiestnime do misky.
- Rúru predhrejeme na 180 °C (350 °F). Formu na pečenie s priemerom 23 cm (9 palcov) vymastíme a pomúčime.
- V robote vymiešame žĺtka s cukrom, prilejeme roztopenú čokoládu a vodu. Prisypeme múku a mleté mandle. Opatrne primiešame vyšľahané bielka.
- Zmes dáme do formy a pečieme cca 40 minút. Po upečení necháme 5 minút vychladnúť. Vyberieme z formy a prekrojíme na 2 vrstvy.
- V robote vyšľaháme smotanu na tuhý sneh.
- Spodnú vrstvu torty pokvapkáme čerešňovou šťavou z konzervy a potrieme šľahačkou. Na šľahačku uložíme vykostkované čerešne z konzervy.
- Zakryjeme vrchnou vrstvou torty. Znovu potrieme šľahačkou. Tmavú čokoládu nastrúhame na hoblinky a nasypeme navrch šľahačky. Ozdobíme čerstvými čerešňami. Skladujeme v chladničke.
0 comments:
Zverejnenie komentára