sobota 7. januára 2017

Škvarkové pagáče


Suroviny:
  • bôčik, 350 gr. 
  • múka, 500 gr.
  • mlieko, 300 ml;
  • 2 vajcia;
  • 1 lyžica sušené droždie;
  • soľ;
  • sezamové semienka na posyp;
Postup:
  1. Z bočiku odstránime kožu a nakrájame ho na malé kúsky. Mal by mať iba veľmi málo masa. Dáme do hrnca a pomaly škvaríme. Podlejeme vodou zo začiatku, aby sa nepripálili. Osolíme. Z hrnca postupne odoberáme rozpustené sadlo a odkladáme ho do misky. Pred koncom škvarky polejeme trochou mlieka, aby nadobudli krásnu červenkastú farbu. Necháme vychladnúť a pomelieme.
  2. Mlieko jemne ohrejeme v mikrovlnke a dáme doň sušené droždie. Necháme postáť až sa jemne napení.
  3. Ku kvásku pridáme 1 1/2 vajca, múku, 125 gr. sadla a 3 lyžičky soli. Necháme na teplom mieste hodinu vykysnúť.
  4. Vyvaľkáme na hrúbku 1/2 cm. Posypeme časťou škvariek. Pravú tretinu obdĺžnika preložíme dostredu. ľavú tretinu preložíme tiež do stredu a zakryjeme tak preloženú pravú tretinu.
  5. Vrch opať potrieme škvarkami a zase preložíme cez seba.
  6. Cesto vyvaľkáme, opať potrieme škvarkami a opakujeme prekladanie. 
  7. Nakoniec vyvaľkáme na hrúbku  1 1/2 cm. Vidličkou na vrchu urobíme jemné zárezy do tvaru mriežky. Okrúhlou formičkou vykrojíme kolieska a dáme na plech vystlaný papierom na pečenie. 
  8. Potrieme vajcom a posypeme sezamovými semienkami. 
  9. Pečieme cca 25 minút pri teplote 190 °C (375 °F).


0 comments:

Zverejnenie komentára

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...