Suroviny (na 1 porciu):
- 3 lyžice olej, 30 ml;
- 1-2 strúčiky cesnak, 5ml;
- 1 malá cibuľka alebo jarná cibuľka, 10 g;
- 1 lyžica sambal oelek, 10ml;
- 1 vajce;
- krevety, 60 g;
- ryžové rezance, 150g;
- hrsť sójové klíčky, 30 g;
- 1 lyžica pažítka, 10 g;
- 1/3 červená čili paprička;
Na omáčku:
- 1 1/2 lyžice sójová omáčka, 15ml;
- 1 lyžica ústricová omáčka, 10ml;
Postup:
- Pripravíme si suroviny podľa počtu porcií koľko chceme pripraviť. Lepšie je osmažiť každú porciu zvlášť, aby sa cestoviny nepodusili.
- Cestoviny uvaríme v osolenej vode. Potom ich dáme do studenej vody, aby sa nezlepili.
- Na horúcom oleji osmažíme cesnak, cibuľu a čili pastu (sambal). Pridáme vajce a popražíme za stáleho miešania.
- Pridáme krevety a necháme ich upiecť.
- Pridáme cestoviny, polejeme omáčkou, a posypeme klíčkami a pažítkou. Chvíľu popražíme a podávame napr. ozdobené najemno nakrájanou červenou čili papričkou.
0 comments:
Zverejnenie komentára