pondelok 10. októbra 2016

Žemličky


Suroviny:

  • 3 poháre celozrnnej múky, 600 ml;
  • 2 poháre hladkej múky;
  • 1 pohár múky z prosa cirok;
  • 3 kopcovité lyžice sušené mlieko;
  • 1 lyžička soli;
  • vlažná voda, 400 ml;
  • 2 lyžice sušené droždie;
  • 2 lyžice hnedý cukor;
  • olivový olej na plech;

Postup:

  1. Cesto necháme vymiesiť v robote. Necháme aspoň hodinu vykysnúť.
  2. Plech na mafiny vymastíme s olejom. Z cesta vyformujeme guličky a dáme na plech. Necháme ešte pol hodinu kysnúť.
  3. Pečieme 11 minút pri teplote 400 °F (200 °C).

0 comments:

Zverejnenie komentára

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...