Suroviny:
- 3 šálky celozrnnej múky, 400 gr.;
- 1 1/2 pohára hladkej múky, 200 gr;
- 7 lyžíc cukru, 80 gr.;
- 1 1/2 lyžice sušeného droždia;
- olej, 100 ml;
- 2 vajcia;
- hrsť hrozienok;
- mlieko, 250 ml;
- Mlieko trochu ohrejeme, aby nebolo studené. Pridáme doň droždie a lyžicu cukru.
- Do misky robota dáme jedno celé vajce a žĺtok z druhého vajca. Bielok si odložíme na potretie na neskor.
- Do misky pridáme zvyšný cukor, múku a olej. Pridáme mlieko s droždím a vymiesime v robote. Necháme zakryté postáť cca hodinu, aby vykyslo.
- Vmiešame hrozienka a ešte raz necháme vymiesiť. Cesto rozdelíme na tri časti a vytvarujeme ich na tenké válce. Necháme zaschnúť na teplom mieste aspoň pol hodiny.
- Cesto zapletieme na vrkoč a stočíme do kruhu. Potrieme s bielkom a ozdobíme nakrájanými mandľami. Necháme kysnúť ešte cca 15 minút.
- Pečieme pri 400 °F (200 °C) po dobu asi 30 minút.
0 comments:
Zverejnenie komentára