sobota 15. októbra 2016

Berec

Suroviny:
  • 3 šálky celozrnnej múky, 400 gr.;
  • 1 1/2 pohára hladkej múky, 200 gr;
  • 7 lyžíc cukru, 80 gr.;
  • 1 1/2 lyžice sušeného droždia;
  • olej, 100 ml;
  • 2 vajcia;
  • hrsť hrozienok;
  • mlieko, 250 ml;
Postup:
  1. Mlieko trochu ohrejeme, aby nebolo studené. Pridáme doň droždie a lyžicu cukru.
  2. Do misky robota dáme jedno celé vajce a žĺtok z druhého vajca. Bielok si odložíme na potretie na neskor.
  3. Do misky pridáme zvyšný cukor, múku a olej. Pridáme mlieko s droždím a vymiesime v robote. Necháme zakryté postáť cca hodinu, aby vykyslo. 
  4. Vmiešame hrozienka a ešte raz necháme vymiesiť. Cesto rozdelíme na tri časti a vytvarujeme ich na tenké válce. Necháme zaschnúť na teplom mieste aspoň pol hodiny.
  5. Cesto zapletieme na vrkoč a stočíme do kruhu. Potrieme s bielkom a ozdobíme nakrájanými mandľami. Necháme kysnúť ešte cca 15 minút.
  6. Pečieme pri 400 °F (200 °C) po dobu asi 30 minút.

0 comments:

Zverejnenie komentára

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...